Hollywood’un modasına Türk imzası

Gaziantep’te üretilen Jeggings adı verilen tayt görünümlü denim pantolonu, Conan O’Brein, Kim Kardashian ve Sofia Vergara gibi bir çok ünlü isim kullanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kerim ÜLKER 

Kim Kardashian’dan Sofia Vergara’ya Hollywood’un ünlü isimleri Jeggings adı verilen tayt görünümlü denim pantolonu kullanıyor.

Conan O’Brein gibi televizyon yıldızları programlarına bu denim pantolonla çıkıyor.

Oxford’un literatürüne de giren ve İngilizce kelimeler arasında kendine yer bulan “jenerik ürün” olan Jeggings, bir Türk şirket tarafından Gaziantep’te üretiliyor. Dünya devlerinin ezbere bildiği ürünleri, bireysel müşterilerin pek bilmediğini söyleyen firma yetkilileri “küresel markalar kreasyonlarını belirlemeden önce bize uğruyor” diyor.

Haberin devamı bugünkü Dünya gazetesinde...

Finansnank’ın sahibi, Küba’ya girdi

Ankara-Havana arasında “Che” tartışması yaşanırken, Arap bankaları rotalarını Küba’ya çevirdi. Geçen yıl Türkiye'de 2.7 milyar euroya bir banka alan Körfez merkez merkezli finans devi, Küba'ya giren İslam dünyasının en büyük bankası oldu...

Haberin devamı bugünkü Dünya gazetesinde...


ATM’nin mucidi Antep doğumlu

Anadolu’nun insanlık tarihine sunduğu önemli kazanımlar arasında paranın farklı bir yeri vardır. Peki cüzdanlarımızda paranın yerini tutan kredi kartlarını tarihe kazandıran kim? Aralarında ATM’nin de yer aldığı, 200’den fazla icadı bulunan bir Antepli...

Haberin devamı bugünkü Dünya gazetesinde...

Bu konularda ilginizi çekebilir