Huawei'den çevreci baz istasyonu

Huawei, bulunduğu yere göre güneş ya da rüzgar enerjisi ile çalıştırılabilen baz istasyonu yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBU - Telekomünikasyon alanında hizmet veren Huawei, bulunduğu yere göre güneş ya da rüzgar enerjisi ile çalıştırılabilen baz istasyonu yaptı.

Yeni nesil telekomünikasyon çözümleri alanında faaliyet gösteren Huawei'den yapılan yazılı açıklamada, özellikle gelişmekte olan pazarlardaki kırsal bölgeleri hedefleyen, bulunduğu yere göre güneş ya da rüzgar enerjisi ile çalıştırılabilen yeni 2G baz istasyonu duyuruldu.

"EasyGSM BTS" adı verilen yeni baz istasyonunun, sektördeki "ilk" All-IP tabanlı baz istasyonu olduğu, ve bunun Huawei ve Vodafone'un, İspanya'nın başkenti Madrid'deki ortak Ar-Ge laboratuvarı "Radio Mobile Innovation Centre"da yürütülen çalışmalar neticesinde geliştirildiği ifade edildi.

Ürünün, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Vodacom tarafından güneş enerjisiyle çalıştırılarak test edildiği bildirilen açıklamada, yeni baz istasyonunun kurulumunun çok kolay, bakım ihtiyaçlarının da son derece düşük olduğu vurgulandı.

EasyGSM BTS'nin, düşük enerji tüketim kabiliyetine sahip olduğu ifade edilen açıklamada, ürünün transmisyon bant genişliğinde de tasarruf sağladığı belirtildi.

Ürünün çevreci niteliklerinin, kapsama alanı ve teknik niteliklerden ödün verilmesine neden olmadığının altı çizilen açıklamada, halihazırda kullanılan bir makro baz istasyonundan daha az enerji tüketmekle birlikte aynı hizmet özelliklerini başarıyla sunabildiği bildirildi.

Vodafone Group Network Direktörü Andy MacLeod, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

"Vodafone olarak, GSM teknolojisinin yeni yeni yaygınlaştığı ülkelerdeki kırsal bölgelere yönelik olarak geliştirilen bu yeni network çözümünün bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. EasyGSM BTS, bu bölgelerdeki mobil iletişim kapsama alanının genişlemesini sağlayacak, bunu yaparken de çevreye zarar vermeyecek 'yeşil' bir ürün. Mevcut teknolojilerle mobil haberleşmeye geçemeyen bölgeler, EasyGSM BTS ile teknolojinin sunduğu en yeni olanaklardan yararlanma şansına sahip olacak."

Huawei GSM & UMTS Ürün Ailesi Bölüm Başkanı He Gang da yapılan açıklamada, Vodafone ile aralarındaki stratejik iş ortaklığı sayesinde, teknolojik uzmanlıklarının müşteri odaklı hizmetler geliştirme ilkesiyle birleştirilebildiğini belirtti.