Hükümet bankalarla bir kez daha görüşecek

Bazı esnafların krediye erişimde sıkıntı yaşadığını dile getiren Bakan Tüfenkci, bankalarla bir kez daha görüşeceklerini dile getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sicil affına rağmen bazı esnafın kredi almakta sıkıntı yaşadığını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bankalarla bir daha görüşeceğiz, biz uyarıyla şu anda geçiriyoruz. Yaptırımları da devreye sokmaktan çekinmeyiz" dedi.

Tüfenkci, NTV'nin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Sicil affıyla ilgili konuşan Tüfenkci, "Biz hükümet olarak sicil aflarını çıkartıyoruz ama 'bankalar uygulamıyor' deniyor. Geldiğimiz noktada bazıları yasayı uyguluyor. Bazı esnfalardan şikayet geliyor. Kredi kartını geciktirerek ödemiş kara listedesin deniyor. Şartları taşıyorsa yapılandırma imkanı getirin. Bakıyoruz uygulamaya ben geçmişte kredi kartımı gecikmeyle ödemişim ama kart borcum şu anda yok. Bana kredi vermeyeceklerini ifade ediyorlar. Bankalar bu konuda gerekli dikkat ve özeni göstermeli" diye konuştu.

Tüfenkci, "Faizsiz kredileri hayata geçirdik, burada da bankalar bir takım nedenlerle sıkıntılar meydana getiriyorlar. Bankalarla bir daha görüşeceğiz, biz uyarıyla şu anda geçiriyoruz. Yaptırımları da devreye sokmaktan çekinmeyiz" ifadesini kullandı.

Şimşek'ten bankalara çağrı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Türk bankalarının zor durumdaki üreticiye yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Şimşek 4 ayda 70 bin şirketin Kredi Garanti Fonu'ndan yararlandığını ifade etti.