Hükümetten kamu bankalarına gözdağı

Kamu bankalarının bazı uygulamalardan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, kârlılıktan fedakarlık edilmesi gerektiğini belirtti. Canikli de bankalara firmalara destek verilmesi çağrısı yaptıklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, kamu bankalarına kârlılıklarından fedakarlık etmesi ve firmalara destek vermesi çağrısı yaptı. Başbakan Binali Yıldırım ise, bir kamu bankasının 'taşınır malların teminat sayılması' kanununa uymadığını belirterek, 'gereğini yaparız' dedi.

Kurtulmuş TGRT Haber TV canlı yayınında ekonomiyle ilgili değerlendirmesinde, "Özellikle kamu bankalarının kârlarından fedakarlık ederek, kredileri geri çağırmak gibi uygulamalardan vazgeçmelerini istiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de dün yaptığı açıklamada, "Bankalara en ufak hayat emaresi olan bir firmaya destek verip ayağa kaldırmalarını söyledik. Burada inisiyatif bankalarda değil bizde" demişti.

'Yasaya uymayanlardan biri de kamu bankası'

Yıldırım, bugün katıldığı Dünya Gümrük Günü kutlama programında, "1 Ocak itibariyle taşınır malların teminat sayılmasının yolunu açan kanun yürürlüğe girdi. Kanununu çıkarttık. Bu bir devrimdir. Bazı bankaları görüyorum ki bunu anlamamışlar. Ne yazık ki bunlardan biri Kamu Bankası" açıklamasını yaptı.

Başbakan Yıldırım, "Kardeşim kanun çıktıysa uygulayacaksanız bunu lama cimi yok. Uygulamazsanız gereği ne ise yaparız" diye konuştu.