”Hyundai i20'yi Türkiye'de üretebiliriz”

Hyundai Assan Başkanı ve CEO'su Um, "Şimdiye kadar hükümetle bir irtibatımız olmadı ama bundan sonra olabilir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

BODRUM - Hyundai Assan Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Kwang-Heum Um, Türk Hükümetinin gerekli düzenlemeleri yapması ve destek vermesi durumunda Hyundai i20'yi Türkiye'de üretebileceklerini belirterek, "Ben Türkiye'de üretim yapılması için elimden geleni yapıyorum. Şimdiye kadar hükümetle bir irtibatımız olmadı ama bundan sonra olabilir" dedi.

The Marmara Bodrum'da, Hyundai i20'nin Türkiye'de satışa sunulması nedeniyle düzenlenen basın toplantısında Um, Hyundai i20, Avrupa'da, Avrupalı tüketicilerin istekleri göz önünde bulundurularak geliştirildiğini bildirdi.

Um, aracın Türkiye'deki tüketicilerin beklentilerini her yönüyle karşılayacağını dile getirerek "i20 modelimizin şık ve dinamik tasarımıyla, yüksek kalitesiyle, etkileyici motor seçenekleriyle, zengin donanımıyla ve üstün sürüş dinamikleriyle Türkiye'nin gözde otomobili olacağına ve segmentinde yeni standartları belirleyeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

"75 milyon dolarlık yatırım gerekir"

Kwang-Heum Um, i20'nin Arupa'da tasarlandığını ve şu anda Hyundai'nin Hindistan'daki tesislerinde üretildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"i20'yi şu anda Hindistan'daki fabrikadan ithal ediyoruz. Türkiye potansiyeli çok olan bir ülke, burada çok büyük bir potansiyel var. i20'nin Türkiye'de üretilmesiyle ilgili alınmış bir kararımız yok ama ilerde olabilir. Önce Türk piyasasını görelim, pazardaki satışlarına göre, burada üretilip üretilmeyeceğine karar vereceğiz. Hindistan gibi ülkelerde fabrika açılması konusunda çeşitli destekler veriliyor.

Mümkün olursa Türk hükümetinden de destek almak isteriz. Bu destekler gerek vergilendirme konularında gerekse diğer konularda olabilir. Hükümet gerekli düzenlemeleri yapar ve bize destek verirse Hyundai i20'yi Türkiye'de üretebiliriz. Böyle bir durumda Türkiye'de 75 milyon dolarlık bir yatırım yapmamız gerekecek. Ben Türkiye'de üretim yapılması için elimden geleni yapıyorum. Şimdiye kadar hükümetle bir irtibatımız olmadı ama bundan sonra olabilir. Hükümetten teşvik almak isteriz."