İddaa'ya en iyi teklif İnteltek'ten

İddaa'yı halen işleten Çukurova Grubu'na ait İnteltek firması hasılattan yüzde 1.4 pay teklif etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - İddaa ihalesinde en iyi teklifi hasılattan yüzde 1,4 pay ile İnteltek firmasıından geldi.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nda gerçekleştirilen oturumu, İhale Komisyonu Başkanı Mustafa Turgut yönetti. İhalede, Doğan Yayın Holding A.Ş-Snai S.P.A-Lottomatica Videolot S.P.A ortak girişim grubu, İnteltek İnternet Teknoloji Yatırım ve Danışmanlık Ticaret A.Ş., Lotos İç ve Dış Ticaret Yatçılık Turizm A.Ş-Ladbrokes Betting ve Gaming Limited ortak girişimi teklif verdi.

İhaleye katılan firmaların zarflarını açan komisyon başkanı Turgut, ilk teklif olarak Doğan Grubu'nun yüzde 6.1, Lotus firmasının yüzde 10.0 ve İnteltek firmasının ise yüzde 11.3 verdiğini açıkladı. İkinci tekliflere geçilmeden önce 3 firma değerlendirme yapmak üzere yarım saat kendilerine ayrılan odalara geçti.

İkinci ve nihai teklif için verilen sürenin dolmasının ardından zarfları tekrar açan başkan Turgut, İnteltek firmasının yüzde 1.4, Doğan Grubu'nun yüzde 2.1 ve Lotus firmasının yüzde 3.8 teklif verdiğini açıkladı. Eşit teklif çıkmadığı için İnteltek firması en düşük teklifi veren firma oldu.

İhale sonucunun onay için teşkilat başkanlığına gönderileceği süreçte, son incelemelerin yapılmasının ardından sonucun açıklanması için başkanlığın 3 günlük süresi bulunuyor.

İddaa işletme haklarını yüzde 11.3'lük payla şu anda elinde bulunduran İnteltek firması, verdiği teklifin kabul edilmesi halinde 10 yıl süreyle işletme haklarına sahip olmaya devam edecek.

"Ciddi bir iştirak sağlandı"

Oturum sonrasında açıklama yapan Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar, en büyük ihalelerden birini çok şeffaf bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirterek, "Çok ciddi bir iştirak sağlandı. Bunu rakamların miktarından görebiliyoruz" dedi.

17 Nisan 2004 yılından bu yana oynanan İddaa oyununda bugüne kadar 6.7 milyar YTL hasılat elde edilirken, bunun 1.2 milyar YTL'si vergi, 500 milyon YTL'si kulüplere isim hakkı, 77 milyon YTL'si kurum payları, 98 milyon YTL'si GSGM payı, 3.2 milyar YTL'si ikramiye ve 473 milyon YTL'si bayilerin satış komisyonu olarak dağıtıldı.