IFC, May-Agro Tohumculuk'a 10 milyon dolarlık kredi

May-Agro Yönetim Kurulu Başkanı Yormazoğlu IFC'den aldınan destek sayesinde Ar-Ge çalışmalarına hız kazandıracaklarını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Dünya Bankası kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu (IFC), May-Agro Tohumculuk'u desteklemek üzere 10 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzaladı.

IFC'den yapılan yazılı açıklamada, kredinin, Bursa merkezli özel tohumculuk şirketi May-Agro'nun 2009-2012 döneminde mevcut tohum üretim tesislerini, seralarını ve Ar-Ge tesislerini kapsayacak bir sermaye yatırım programını destekleyeceği kaydedildi.

Verilen bilgiye göre, mevcut durumda satışlarının yaklaşık yüzde 15'ini Bulgaristan, Romanya, Ukrayna'nın da aralarında bulunduğu 25'i aşkın ülkeye yaptığı ihracattan elde eden May-Agro, yeni yatırım planları ile ihracatını artırmayı da hedefliyor.

May-Agro Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yormazoğlu, May-Agro'nun, IFC'den aldığı destek sayesinde stratejik ve patentli tohum üretimini sağlayacak Ar-Ge çalışmalarına hız kazandırma ve bu sayede daha fazla büyüme imkanı elde edeceğini belirtti.

Yormazoğlu, yeni yatırım projeleriyle 2011'e kadar işbirliği içerisinde oldukları çiftçilerin sayısını yüzde 40 oranında artırarak, Türk tarımcılık sektörünün gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceklerini bildirdi.

IFC Güney Avrupa ve Orta Asya Direktörü Shahbaz Mavaddat ise "Yaklaşık 450 milyon dolar büyüklüğünde bir tohum sektörü bulunan Türkiye'nin, yetiştirilen tohumların komşu ülkelerin iklimleriyle uyum içerisinde olması nedeniyle, yüksek kaliteli tohumlar için bölgede ihracat üssü olması öngörülüyor. IFC'nin desteği sayesinde May-Agro Türkiye'den kaliteli tohumların bölge ülkelere ihraç edilmesinde önemli bir rol oynayacak" değerlendirmesinde bulundu.