İhlas Madencilik'ten BYS'ye iyi niyet anlaşması

BYS Metal Madenciliğin mali ve hukuki durumu, İhlas Madencilik tarafından kapsamlı olarak incelenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İhlas Ev Aletleri'nin bağlı ortaklığı İhlas Madencilik, BYS Metal Madencilik hisselerini devralmak için iyi niyet anlaşması imzaladı. 

İhlas Ev Aletleri İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, şirketin bağlı ortaklıklarından İhlas Madencilik A.Ş'nin bugün, altın ve civa arama ruhsatlarına sahip BYS Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin ortakları ile şirket hisselerinin devrine ilişkin bir iyi niyet anlaşması imzaladığı bildirildi. Anlaşma çerçevesinde, şirketin Konya Ladik'te iki adet civa, Manisa Salihli'de bir adet altın ve İzmir Karşıyaka Arapdağı'nda bir adet altın maden arama ruhsatlarına sahip olduğunun, şirket hissedarları tarafından beyan edildiği belirtildi. İhlas Madencilik A.Ş tarafından tayin edilecek bir bağımsız denetim firmasına, önce bir bağımsız denetim raporu yaptırılacağı, daha sonra çeşitli yöntemler kullanılarak şirket değerinin tespiti için bir değerleme raporu hazırlatılacağı kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi: 

"Ayrıca söz konusu şirketin mali ve hukuki durumu, bağlı ortaklığımız İhlas Madencilik A.Ş tarafından kapsamlı olarak incelenecek ve/veya incelettirilecektir. Kapsamlı inceleme 30 gün zarfında bitirilecektir. Öngörülen sürede bitmez ise ilave 30 günlük ek süre alınacak ve bu süre zarfında bitirilecektir. 30 veya 60 günlük süre sonunda değerleme raporunda belirtilen değer baz alınarak, pazarlık usulüyle anlaşacakları fiyat üzerinden şirket hissedarları sahip oldukları hisseleri, İhlas Madencilik A.Ş. ile aralarında yapacakları hisse devir sözleşmesinde belirtilecek şartlar dahilinde İhlas Madencilik A.Ş'ye devir edeceklerdir. İhlas Madencilik A.Ş. yapmış veya yaptırmış olduğu kapsamlı inceleme ve araştırma neticesinde varacağı kanaate göre şirket hisselerini devir almama hakkına sahip olacaktır."