İhracatçı KOBİ'lere uzaktan eğitim geliyor

DTM, nisanda başlatacağı programla ihracatçıları uzaktan eğitime tabi tutacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın ihracatçıları uzaktan eğitim programına, Nisan ayında başlayacağını bildirdi.

Bakan Tüzmen, yaptığı açıklamada, dünya ekonomisinde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olan 2023 için belirledikleri 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde, bir değişiklik yapmadıklarını belirtti.

2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefi için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydeden Bakan Tüzmen, şunları söyledi:

"İhracatçılarımızın bilgi ve becerilerini artırmak için, eğitim çalışmalarına devam ediyoruz. Bu amaçla, başta KOBİ'ler olmak üzere, ihracatçılarımız ve ihracatçı adayı firmalarımızın personelinin eğitimlerine destek amacıyla, yeni bir proje başlatıyoruz. Dış Ticaret Müsteşarlığımız tarafından gerçekleştirilen bu proje ile ilgililer internet üzerinden eğitilecek. İhracatçıları uzaktan eğitim programını, Nisan ayında başlatıyoruz."

Projenin tanıtımı için birçok ilde tanıtım semineri düzenleneceğini kaydeden Tüzmen, bu uzaktan eğitim modülü ile internet üzerinde zaman ve mekandan bağımsız hizmet anlayışına göre geliştirilmiş bulunan projenin, iş ve zaman tasarrufu sağlamaya, verimliliği artırmaya yönelik sürekli eğitim ortamı sunduğunu söyledi.

Bakan Tüzmen, istenildiği an kullanılacak bir kaynak, eğitimden yararlanacak kişilerin ihtiyaç duyacakları her konuyu sorgulayabilecekleri bir forum mantığı ile çalışacak olan projenin üç aşamada yürürlüğe gireceğini kaydetti.

İhracatçıların gerek mevzuat, gerekse uluslararası gelişmeler konusunda sürekli aydınlatılacağını da ifade eden Bakan Tüzmen, görüşlerini şöyle açıkladı:

"Firmalarımızın temel eksikliklerini araştırıyoruz. Bu sürekli değişken olabiliyor. Bu nedenle sürekli çalışma yapıyoruz. Bu eksikliklerin giderilmesi ihracatçı firma elemanlarının makro ve mikro bilgilere sahip olması çok önemli. Yeni pazarları keşfetmeleri, o pazarlardaki ekonomik gelişmeleri iyi kavramaları ihracat artışı için olmazsa olmaz bilgilerdir. Biz devlet olarak ihracatçılarımıza bu konularda bütün olanakları zorlayarak yardımcı olacağız. Gelişen yeni duruma göre gerekirse mevzuat değişikliği yapacağız. Hedefimiz dünyada yaşanan büyük krizi aşıncaya kadar ayakta durmak ve sonrasında hızlı bir şekilde dünya pazarlarında etkili olmak."

Uygulamaya koyacakları yeni projeden büyük kentlerdeki firmalarla Anadolu'nun en ücra köşesindeki firmaların aynı anda yararlanabileceğini belirten Bakan Tüzmen, "Amacımız herkesi bilgilendirmek, 70 milyona ihracat bilincini yerleştirmektir. İhtiyaç duyulan bilgileri anında ilgililere ulaştırmaktır. İhracatçımızı ve ihracatçı adaylarımızı bilgilendirmek için, teknolojinin son imkanlarını kullanmaya devam edeceğiz. Firmalarımızı ne kadar bilgilendirirsek o bilgiler zamanla ihracat olarak geri döner" diye konuştu.