İhracatçı, uluslararası e-ticaretteki hızlı değişimi dikkate almalı

Dünya ticareti yavaşlarken uluslararası e-ticaret hacmindeki değişime dikkat çekiyor DHL Express Türkiye CEO'su Markus Reckling ve Türkiye'den yaptıkları online mikro-ihracat gönderilerinde yüzde 60 artış sağladıklarını vurguluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

23232.jpg

'Doğru girişimci ruhuyla hareket edilirse her zaman fırsat vardır...” Bu sözler, Türkiye’den dünyanın dört bir yanına giden ihracat numunelerini taşımaları nedeniyle hepimizden önce ihracatın nabzını tutma şansına sahip DHL Express Türkiye’nin CEO’su Markus Reckling’e ait. Reckling, bunu kendi 2015 deneyimi ile örnekliyor... “Zor yıl” olarak nitelendirdiği 2015’te çift haneli büyüme rakamlarına doğru stratejilerle ulaştıklarını söylüyor Reckling, ve “Bardağın sadece boş tarafını değil, yarısının dolu yarısının boş olduğunu görürsen başarı olursun” tespitini yapıyor. 

DHL Express Türkiye, 2015 yılında tam 4.5 milyon gönderi taşıdı. Bu gönderiler arasında en yüksek payı tekstil numuneleri oluşturdu. Bunu sırasıyla yüksek teknoloji ve otomotiv sektörüne ait ürünler takip etti. Genel içinde tutarı henüz yüzde 6’larda kalsa da e-ticarette ise sıçrama yaşandı. e-ticaret ürünlerinin taşımasında yüzde 60’lık artış yaşandı.

yazar_yazi.png

Bu konularda ilginizi çekebilir