İhracatçıya teşvikler 3 milyar TL'ye çıktı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, ihracatçılara teşvik noktasında hükümet olarak 2017 yılında çok güçlü destekler verdiklerini ve 2016 yılında bir milyar lira olan ihracat teşviklerini 3 milyara çıkarttıklarını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "bayram namazını beraberindeki Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile Yeşilyurt ilçesindeki Gedik Namazgahı'nda kıldı.

Namazın ardından cemaatle bayramlaşan Bakan Tüfenkci, gazetecilere yaptığı açıklamada, ihracatçılara teşvik konusunda önemli destekler verdiklerini söyledi.

"İhracatçılara teşvik noktasında hükümet olarak 2017 yılında çok güçlü destekler verdik." diyen Bakan Tüfenkci, sözlerini şöyle tamamladı:

"2016 yılında bir milyar lira olan ihracat teşviklerini 3 milyara çıkarttık. Buna ilaveten özellikle yurt dışına ihraç edilen mallarda, ihraç yükü taşıyan tırlarımızın ve lojistik firmalarının yurt dışı çıkışlarındaki 550 litre muafiyet kapsamını 900 litreye çıkarttık. Bunun tebliğini de Maliye Bakanlığı yayınladı, hayırlı olsun. İthalattaki muafiyet oranlarımız değişmedi ama ihracattaki ÖTV'siz yakıt miktarı 900 litreye çıktı. Dolayısıyla Kapıkule'den çıkan bir tırımız Paris'e veya Fransa'ya yakıt almadan, yakıt ikmali yapmadan ulaşabilecek.

Bu, navlun ücretlerinin de düşmesine vesile olacak. Dolayısıyla bizim ihracata dayalı büyümeyi gerçekleştirme noktasındaki kararlılığımızın bir göstergesi olarak bu muafiyet oranlarını artırdık. Özellikle lojistik firmalarımıza ve ihracatçılarımıza hayırlı olsun."