İki belediye daha bu kampanyayı başlattı

Kadıköy ve Kağıthane Belediyeleri de 5 litre atık yağ biriktirenlere 1 litre ayçiçeği yağı hediye edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - Kızartma yağlarının lavabolara dökülerek çevre kirliliğine yol açmasına engel olmak için belediyeler teşvik edici kampanyalar yürütüyor.
 
Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, atık yağını biriktiren Kadıköylüler'e, temiz yağ armağan edilecek. Deha Biodizel firması ile bir kampanya başlatan belediye, 5 litre atık yağ getirenlere 1 litre ayçiçeği yağı verecek.
 
Atık yağlarını, yeni ayçiçeği yağı ile değiştirmek isteyenlerin ''444 28 45'' ya da ''414 38 15'' numaralı telefonları arayarak, evlerine atık yağ toplama aracını çağırması gerekiyor. İsteyenler atık yağlarını, muhtarlıklara ve gönüllü evlerine de bırakabilecekler.
 
Kağıthane de atık yağı, temiz ile değiştiriliyor
Aynı kampanya Kağıthane Belediyesi tarafından da yürütülüyor.
Belediye'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Atasoy ''444 23 00'' numaralı telefonla kendilerine ulaşıldığında 5 litrelik pet şişelerde biriktirilen kullanılmış atık yağları alarak, yerine 1 litrelik yeni ayçiçeği yağı verdiklerini kaydetti.
 
Ereğli Belediyesi
Zonguldak'ın Ereğli İlçe Belediyesi de "1 litre bitkisel atık yağı, 1 milyon litre suyu kirletiyor" sloganıyla "5 Kilo Atık Yağı Getir 1 Kilo Ayçiçek Yağını Götür" kampanyasını başlattığını duyurmuştu. Kampanya kapsamında, evlerdeki atık yağların toplanarak çevreyi kirletmesinin önlenmesi amaçlanıyor.