İKMİB 38 Türk firması ile MEDICA fuarına katılacak

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği’nin 8. milli katılım organizasyonuyla 38 Türk firması ile MEDICA Fuarı'nda yerini alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) 8. milli katılım organizasyonuyla 38 Türk firması ile MEDICA Fuarı'nda yerini alacak. Ürün ve sistemlerdeki yenilikler kadar ihracatta da önemli bir ivme yakalayan sektör temsilcileri fuarda yeni işbirliklerine imza atmaya hazırlanıyor.

İKMİB'den yapılan açıklamaya göre, medikal sektörde kullanılan tek kullanımlık ürünler, tıbbi cihazlar, ortopedik gereçler, kişisel bakım ve sağlık ürünleri, hastane ekipmanları gibi pek çok farklı ürün grubunun sergileneceği MEDICA Fuarı 14-17 Kasım 2016 tarihleri arasında Almanya'nın Düsseldorf şehrinde düzenlenecek. İKMİB'in 8. milli katılım organizasyonuyla 38 Türk firması da fuarda yerini alacak.

Sektör profesyonellerini bir araya getiren MEDICA, medikal ve tıp alanında son yeniliklerin sergilendiği bir platform olarak önem taşıyor. Dünyanın pek çok ülkesinden binlerce ziyaretçiyi ve sağlık profesyonelini ağırlayan fuarı her yıl sağlık ve medikal sektöründeki karar vericilerden oluşan yaklaşık 100 bin kişi ziyaret ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İKMİB Başkanı Murat Akyüz, sektör ihracatını artıracak tüm çalışmaları desteklediklerini belirterek şöyle devam etti:

"Dünyanın en büyük sağlık ve medikal ürünler fuarı olan MEDICA'ya milli katılım organizasyonu da bu çalışmalarımızdan biri. İKMİB'in en uzun soluklu milli katılım etkinliklerinden biri olarak da bizim için özel bir yere sahip. Bu yıl 8'inci kez MEDICA'da ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyoruz. Firmalarımızın milli katılıma artan ilgi ve isteği de sevindirici. Sektör temsilcilerimizin mutlaka dünyanın en önemli medikal fuarlarında olması gerektiğine inanıyor ve bu yönde de onları teşvik ediyoruz. Fuarlar hem sektörde yaşanan gelişmeleri ve yenilikleri görmek hem de gelişmekte olan pazarlara açılmak için büyük bir fırsat sunuyor. Medikal, katma değerli ihracat potansiyelinin çok yüksek olduğu bir alan. Ülkemizde çok başarılı üretici firmalar bulunuyor ve kendilerini yurt dışında daha fazla tanıtmaları gerektiğini görüyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da MEDICA'dan yeni ihracat bağlantıları ile döneceğimizi düşünüyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir