İletişim bütçesinin yüzde 10’u ‘doğa dostu’ ürünlere gidiyor
Bosch, iletişim bütçesinin yüzde 8 ile yüzde 10 arasında bir bölümünü, doğa dostu ürünlerin tanıtımına ve sosyal paydaşlarla yürütülen sosyal sorumluluk projelerine ayırıyor.
Bosch, “Yaşam için teknoloji” sloganı çerçevesinde geliştirdiği doğa dostu teknolojilerle enerji ve su tasarrufu, doğal kaynakların bilinçli kullanımı, karbon ayak izinin azaltılması, atık yönetimi gibi sürdürülebilirlik şemsiyesi altında bulunan birçok farklı konuya dikkat çeken bir marka.
Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer, “Bosch Ev Aletleri olarak, ‘Yaşam için teknoloji’ sloganımızla tüketicilerimize sadece günlük yaşamı değil, geleceğimizi de iyileştiren teknolojiler sunuyoruz.
Her konuda giderek daha da bilinçli hale gelen tüketicilerimiz, artık, beyaz eşya satın alırken, tasarım ve üstün performansın yanında, enerji ve zaman tasarrufuna büyük önem veriyor.
Tüketicinin akıllı çözüm beklentileri artmış durumda
Ergonomiden yenilikçi tasarıma, hijyenden yerden tasarrufa kadar her ayrıntıda teknolojik ve akılcı çözüm beklentileri artmış durumda. Tüketicinin bu beklentilerine paralel olarak, daha akıllı, kişiye özel program seçenekleri sunan, çevreye duyarlı ve doğal kaynakları verimli kullanan, hem enerjiden hem de zamandan tasarruf sağlayan, pratik ve kullanıcı dostu ürünler geliştiriyoruz” diyor.
Çevre ve eğitim odaklı yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleriyle sürdürülebilirlik konusuna daha fazla odaklandıklarını söyleyen Süer, insanları, çevre ve gelecek konusunda daha duyarlı olmaya yönlendirdiklerini belirtiyor.
Sürdürülebilir dünya ancak eğitimle gerçekleşebilir
Neylan Süer, Bosch’un pazarlamada iletişim bütçesinin yüzde 8 ile yüzde 10 arasında bir bölümünün, doğa dostu ürünlerin tanıtımına ve sosyal paydaşlarla yürütülen sosyal sorumluluk projelerine ayrıldığı bilgisini de veriyor.
Bosch Ev Aletleri bu kapsamda, 2008 yılında Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu'nu hayata geçirmiş. Neylan Süer, tiyatro hakkında şu bilgileri veriyor: "Çevre ve eğitim bizim birbirinden ayırmadığımız ve öncelik verdiğimiz iki ana konu. Sürdürülebilir bir gelecek için çevremizi; doğayı, dünyamızı korumak gerektiğine ve bunu da ancak eğitimle yapabileceğimize inanıyoruz. Bu inançla, biz ve bizden önceki nesillerin yaptıkları yanlışların tekrarlanmamasını sağlamaya, aynı zamanda yapılan bu yanlışların doğaya verdiği zararı mümkün olduğunca azaltmaya çalışıyoruz.
Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu projemizde de tiyatronun evrensel dilini kullanarak, çocuklarımızı küçük yaştan itibaren eğlendirirken eğitmeyi hedefl iyoruz.” Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu kapsamında 2008 ve 2010 yılları arasında ilk sahnelenen oyun Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu olmuş. 2010 yılından bu yana ise Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle hazırlanan La Fonten Orman Mahkemesi’nde adlı oyun sahneleniyor.
İki oyun ile toplamda 80 binin üzerinde çocuğa ve ailelerine ulaştıklarını; çevre koruma bilinci, doğa ve hayvan sevgisi aşıladıklarını söyleyen Neylan Süer, Eylül 2013 - Haziran 2014 dönemi boyunca daha binlerce çocuğa ulaşacaklarını ifade ediyor.