İlk kez taban aylıklarına artış getirdik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, memur sendikalarıyla yapılan toplu sözleşmeyle ilgili, "İlk kez taban aylıklarına bir artış getirdik; böylece emekli aylıklarına ciddi bir yansıması olacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,  Atatürk Caddesi'ndeki tarihi Bursa Valiliği binasında düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Çelik, Ramazan Bayramı'nın İslam dini ve İslam alemi açısından son derece önemli bir ay olduğuna da değinerek, bayramın da o bir aylık adeta nefsin terbiyesi anlamında gelen sürecin arkasında bir coşkuya dönüştüğünü ifade etti.

Ramazan ayında İslam aleminde üzücü olaylar yaşandığına dikkati çeken Çelik, "Ne yazık ki İslam aleminde, bugün bayramın tadını lezzetini hissetmemize engel teşkil edecek, olaylar cereyan ediyor. Hiç olmazsa bu kutsal aylarda bu acı olaylar yaşanmasaydı temennisinde bulunuyoruz. Maalesef temennide kaldığını da belirtmek istiyorum" diye konuştu. 

Çelik, Ramazan ayında Türkiye ve çalışma hayatı açısından çok önemli hizmetlere imza attıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bunlardan biri, sözleşmeli 100 bin personelin kadroya geçişi bu ayda gerçekleşti. Bu öteden beri arzulanan, beklenen bir durumdu ve 100 bin personel, kadroya girmiş oldu. Akabinde kamu işçileriyle toplu sözleşme gerçekleştirdik ve masadan uzlaşıyla kalktık. Bu toplu sözleşme de son derece başarılı geçti, tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Daha sonra, dün itibariyle kamu çalışanlarıyla, 2 milyon 600 bin kamu çalışanı, 1 milyon 900 bin kamudan emekli olan vatandaşlarımızı ilgilendiren, 4,5 milyon vatandaşımızı ilgilendiren, son derece önemli 2 yıllık toplu sözleşmeye imza attık. O da sabahlara kadar süren bir müzakerenin, mücadelenin, tartışmanın neticesinde bir uzlaşıyla sonuçlandı.

Bunun kamu çalışanları ve emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle ilk kez taban aylıklarına bir artış getirdik ve böylece emekli aylıklarına ciddi bir yansıması olacağını burada belirtmek istiyorum. Öğretmenlerimiz açısından bu toplu sözleşme önemliydi, 800 bin öğretmenimiz yüzde 16 civarında, 2014 yılında zam alacaklardır. Yüzde 6, 7, 8'lerde olan enflasyona karşı, yüzde 16'lık bir öğretmen maaşındaki artış, eğitime, öğretmene verdiğimiz önemi de göstermesi açısından dünkü sözleşme önemliydi."