İlk Türk ses markası tescillendi

Tescille koruma altına alınan beste, Türkiye'nin ilk "Türk Ses Markası" olarak kayıtlara geçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Destek Patent, şirket için özel olarak bestelenen melodiyi, Türk Patent Enstitüsü'ne başvurarak tescil ettirdi.

Destek Patent'ten yapılan açıklamaya göre, tescille koruma altına alınan beste, Türkiye'nin ilk "Türk Ses Markası" olarak kayıtlara geçti.

Destek Patent A.Ş. Genel Müdürü Kemal Yamankaradeniz, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ses markasının da tıpkı ticaret ve hizmet markası gibi tescil edilebileceğini belirterek, fikri hakların, ihtiyaçlar geliştikçe buna paralel gelişim gösterdiğini kaydetti.

Yeni ihtiyaçların yeni düzenlemeleri beraberinde getirdiğini dile getiren Yamankaradeniz, ses markasının tescilinin de bu gelişimin bir sonucu olduğunu, Destek Patent'in de değişen ve gelişen tanıtım ihtiyaçları doğrultusunda bu kararı aldığını ifade etti.

Pazarlama faaliyetleri doğrultusunda kendilerine özel bir melodi geliştirmek istediklerini anlatan Yamankaradeniz, JingleTürk firması ile yaptıkları çalışmalar sonucunda ortaya çıkan besteyi de, Türkiye'nin ilk Türk Ses Markası olarak tescille koruma altına aldıklarını bildirdi.