İller Bankası kaynaklarında 'yaz kesintisi' yok

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Yaz döneminde belediyelerin çalışmaları yoğunlaşıyor. Bu çalışmaları göz önünde bulundurup İller Bankası kaynaklarında kesintiye gitmedik" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

KONYA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Yaz döneminde belediyelerin çalışmaları yoğunlaşıyor. Bu çalışmaları göz önünde bulundurup İller Bankası kaynaklarında kesintiye gitmedik. Ödeneklerde kesintiye gidilmedi" dedi.

Atalay, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret etti. Atalay, bakanlık olarak belediyelerin çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi.

Büyükşehirler içinde Konya'nın başarılı çalışmalarıyla adından söz ettirdiğini belirten Atalay, Konya Büyükşehir Belediyesinin en sorunsuz belediyeler arasında yer aldığını bildirdi.

Hükümet olarak yerel yönetimlerle ilgili çok önemli politikalarının olduğunu ifade eden Atalay, vatandaşa hizmet götürme noktasında yerel yönetimlere çok önem verdiklerini, çünkü seçimle gelen yerel yönetimlerin halka daha yakın olduğunu kaydetti.

Vatandaşın günlük hayatın her aşamasında rahat etmesi için çaba harcadıklarını vurgulayan Atalay, halkın daha iyi, huzurlu, rahat yaşamasına çalıştıklarını söyledi.

Seçimlerin yaklaştığını, belediyelerin son yılını geçirdiğini anımsatan Atalay, "Yaz döneminde belediyelerin çalışmaları yoğunlaşıyor. Bu çalışmaları göz önünde bulundurup İller Bankası kaynaklarında kesintiye gitmedik. Ödeneklerde kesintiye gidilmedi. Her belediyeye eşit yaklaştık. Ucuz politikalar peşinde değiliz. Siyasi partiye göre belediyelere muamele yapmıyoruz. Çünkü bizim için önce vatandaşa hizmet geliyor" dedi.

Tahir Akyürek ise her yıl 100 binlerce yerli ve yabancı turistin Konya'ya geldiğini belirterek, turistlerin Mevlana Müzesi ile birlikte Selçuklu eserlerini ziyaret ettiğini anlattı. Bütçelerinin yüzde 70'ini yatırımlara ayırdıklarını vurgulayan Akyürek, Konya'da yatırımı süren çalışmaların değerinin 220 milyon YTL'yi bulduğunu söyledi.