IMF Borç Yöneticileri Forumu İstanbul'da yapıldı

Ana gündem, "küresel ekonomik krizin ve söz konusu kriz sürecinde alınan tedbirlerin kamu maliyesi ve kamu borç yönetimi üzerindeki etkileri"ydi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Hazine ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Para Fonu (IMF) Borç Yöneticileri Forumu İstanbul'da yapıldı.

Hazine Müsteşarlığından yapılan açıklamada, Hazine ev sahipliğinde düzenlenen 9. IMF Borç Yöneticileri Forumunun IMF Başkan Yardımcısı Murilo Portugal ve Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı başkanlığında 8-9 Haziran tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirildiği belirtildi.

Toplantıya 25 ülkeden üst düzey kamu borç yöneticilerinin yanı sıra, bazı merkez bankaları ile uluslararası kuruluş temsilcilerinin katıldığı ifade edilen açıklamada, açılışını Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yaptığı Forumun ana gündeminin, "küresel ekonomik krizin ve söz konusu kriz sürecinde alınan tedbirlerin kamu maliyesi ve kamu borç yönetimi üzerindeki etkileri"nin oluşturduğu kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Küresel mali piyasalardaki gelişmelerin ve bu kapsamdaki politika tepkileri ile operasyonel uygulamaların değerlendirildiği Forumun ilk gününde ayrıca, bu kapsamda yürürlüğe konulabilecek orta ve uzun vadeli politika tedbirleri ele alınmıştır.

Özel finans sektör temsilcilerinin de katıldığı Forumun ikinci gününde ise gelişmiş ve yükselen piyasalarda kamu borçlanma enstrümanlarına olan yatırımcı talebi değerlendirilmiş, kamu borçlanma araçları piyasasında etkinliğin sağlanmasında Merkez Bankaları ile koordinasyon ve işbirliği konuları tartışılmıştır.

Foruma Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Deniz Gökçe ile Financial Times gazetesi yardımcı editörü Wolfgang Munchau da konuk konuşmacı olarak katılmışlardır."