İMKB 43.500 direncinden döndü

ABD'de 2. çeyrek daralma yüzde 1 ile beklenenden iyi geldi. Ancak hızlı çıkışlar sonrası kar satışları kendini gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Alıcılı seyrini ikinci seansta hızlandıran İMKB, 43.500 direncini de test etti. Bu arada ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 1.5 küçülme beklentisine karşın yüzde 1 daraldı. Söz konusu veri beklenenden iyi gelmesine karşın, ilk çeyrekte yüzde 5.5'lik daralma yüzde 6.4 olarak revize edildi. Söz konusu veriler sonrası piyasalarda kar satışları bir miktar kendini hissettirdi.

Haftanın son işlem gününde yükselişine devam eden İMKB, ilk seansı 388 puan artışla 42.570 seviyesinden tamamladı. Olumlu hava yakalanan piyasada günün ikinci yarısında çıkış hız kesmedi ve endeks yeni zirve olan 43.627 puanı test etti. Sert yükselişler sonrası kar satışlarına direnen piyasa saat 15:35 itibariyle 42.800 bölgesinde yer alıyor. Şu ana kadar gerçekleşen işlem hacmi ise 2.2 milyar lira düzeyinde.

Diğer yandan güne gevşek başlayan dolarda sabah göre hafif yükseliş söz konusu. 1.48 TL seviyelerine gelen dolarda işlemler sınırlı. Faiz indirimleri beklentisiyle dip seviyelere gelen gösterge faiz ise günü yüzde 10.58 seviyesinden tamamladı. 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge faizde pazartesi valörlü işlemler yüzde 10.63 seviyesinden geçiliyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.