İMKB için doğru yapıyı birlikte kuralım, artık önünü açalım

SPK Başkanı Vedat Akgiray, İMKB’nin anonim şirket olması için karar aldıklarını açıkladı. SPK’nın bu açıklaması hakkında Aracı Kuruluşlar Başkanı Nevzat Öztangut, İMKB’nin geleceğini şekillendirecek bu adımın çok dikkatli atılması gerektiğini söylüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Ece CEYHUN

İSTANBUL - Aracı Kuruluşlar Birliği, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) bir anonim şirket olacaksa, kurulacak yapının çok iyi dizayn edilmesi gerektiğine inanıyor.

İMKB’nin özel sektör mantığıyla işletilmesi gerektiğine inanan Birlik, İMKB’yi kamu borsası olarak görmek yerine özerk borsacılık yapan bir kuruluş olarak görmek gerektiğine inanıyor. Birlik ayrıca SPK’dan bir an önce kararını açıklayarak hisse vadeli kontratlarının işleme açılmasını istiyor.

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray’ın İMKB’nin anonim şirket statüsüne kavuşacağı açıklamalarının ardından, Birlik olarak görüşlerini ilk olarak DÜNYA’ya anlatan Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) Başkanı ve Garanti Yatırım İcra Kurulu Üyesi Nevzat Öztangut, her kesimin benimseyip destekleyeceği bir model kurmanın önemine dikkat çekti.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde