İnci Akü'ye Japon ortak geldi

İnci Akü, Japon firması GS Yuasa ile ortaklık görüşmelerine başladı. Taraflar bu işbirliğiyle hem Türkiye hem de uluslararası akü pazarında atılım yapma hedefinde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ahmet USMAN

İZMİR – İnci Holding şirketlerinden İnci Akü ile dünyanın en büyük akü üreticilerinden Japon GS Yuasa ile ortaklık ve hisse devir sözleşmelerinde ilk aşama tamamlanarak karşılıklı imzalar atıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İnci Akü Genel Müdürü Cihan Elbirlik, “Kurucumuz Cevdet İnci’nin 1952 yılında attığı temeller üzerinde gelişip büyüyen grubumuz bu yıl geleceğini şekillendirecek yeni projelere imza atıyor. Bizler, İnci Grubu olarak, en başarılı sonuçların takım halinde uyumlu ve özverili bir çalışmanın sonucunda alındığına inanıyoruz. 

Kurucumuzun vizyonerliğinde başlayan yolculuğumuzda ülkemiz ve grubumuz için değer yaratırken, en büyük desteği ve katkıyı her zaman siz değerli iş ortaklarımızdan aldık” diye konuştu.

İnci Akü’nün sektöründe Türkiye’nin ihracat lideri olduğunu belirten Elbirlik, “Dünyada akü sektörünün öncü kuruluşlarından Japon GS Yuasa ile ortaklık ve hisse devir sözleşmelerinde 10 Haziran itibariyle ilk aşamayı tamamladık. 2015 Nisan ayında niyet sözleşmesinin imzalanması ile başlayan süreç, 2 ay gibi kısa süre zarfında, tarafların pozitif yaklaşımı ve yoğun bir çalışma temposu sonucu hızla tamamlandı ve anlaşma zemini oluşturuldu. GS Yuasa Başkanı Makoto Yoda İzmir’e geldi ve İnci Holding ev sahipliğinde hisse devir sözleşmesi karşılıklı imzalandı. Önümüzdeki günlerde yasal sürecin kısa sürede tamamlanması ve ortaklığın fiilen hayata geçmesini planlıyoruz” dedi.

İnci Holding’in ilk yabancı ortaklığını 1992’de jant işinde Cevdet İnci’nin girişimiyle gerçekleştirdiğini hatırlatan Elbirlik, “Jant alanında yaptığımız bu yabancı ortaklık sonrası, her yıl yaklaşık yüzde 15 büyümeyi 23 yıldır sürdürüyoruz. Grubumuz bu ortaklıkta, grubumuz ve ülkemiz için katma değer ve istihdam yaratarak sürdürülebilir bir başarıyı yakaladı. 2014 yılında lojistik işimizde yine alanında öncü bir firma olan Japon Yusen ile başarılı bir yabancı ortaklık gerçekleştirdik. Yeni gelişim alanı olarak gördüğümüz atık yönetimi alanında hizmet veren şirketimiz Aten ile Avusturyalı Brantner arasında 2015 Mayıs ayı itibariyle başarılı bir ortaklık anlaşmasına imza attık. İleriki yıllarda bu sektörde hızlı bir gelişme alanı olduğuna inanıyoruz. İnci Holding olarak benimsediğimiz iş modeli, kendi alanının öncü firmaları ile ortalıklar yaparak, birlikte sağlam, karlı ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamak. Bugün, GS Yuasa ile yeni bir ortaklığa adım atmış olmamız bu hedefe ulaşmamızda önemli bir dönüm noktası” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir