İnternette iletişim vergisi %5'e iniyor

Bakan Unakıtan, tasarının önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'na sunulacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL -  İnternet üzerindeki özel iletişim vergisinin yüzde 15'ten yüzde 5'e çekliyor.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, internet üzerindeki özel iletişim vergisinin yüzde 15'ten yüzde 5'e indirileceğini açıkladı. Unakıtan, Maliye Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan çıkışında, gazetecilere yaptığı açıklamada, internet üzerindeki Özel İletişim Vergisinin indirilmesine yönelik bir çalışma yapıldığını, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da bu konuda daha önce açıklamalarda bulunduğunu anımsattı.

Bu indirime Maliye Bakanlığı olarak sıcak baktıklarını ve bu çerçevede Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte çalışma yürüttüklerini bildiren Unakıtan, "Bu çalışma yakında Bakanlar Kurulu ve Meclise sunulacak. Çalışmayla internet üzerindeki Özel İletişim Vergisini yüzde 15'ten 5'e indiriyoruz" dedi.

Maliye Bakanı, bunun şu anki GSM ihalesine de (3. Nesil GSM ihalesi) etki eden bir durum olduğunu ve bu nedenle ihale öncesi indirimi açıkladıklarını ifade etti. Unakıtan, basın mensuplarının GSM üzerindeki Özel İletişim Vergisinde de indirime gidilip gidilmeyeceği sorusu üzerine, "Şu an internet üzerindeki Özel İletişim Vergisini yüzde 5'e indiriyoruz. Bunun dışında bir şeyimiz, çalışmamız yok şu anda" açıklamasında bulundu.