İpek Kağıt, Manisa'da temeli attı

İç pazarın yanı sıra ihracat ağırlıklı çalışacak fabrika, 2009 yılında faaliyete geçirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MANİSA - İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, Manisa'da temelini attıkları fabrikanın, önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.

Nişli, yaptığı yazılı açıklamada, Yalova ve Kazakistan'daki tesislerinin ardından, Manisa'da 225 dönüm arazi üzerinde ilk aşamada 40 milyon dolar yatırımla kuracakları fabrikanın temelinin atıldığını ifade etti.

Fabrikanın 2009 yılında faaliyete geçirileceğini, iç pazarın yanı sıra ihracat ağırlıklı çalışacak tesisin, İpek Kağıt'ın tarihindeki en büyük projesi olacağını belirten Nişli, şunları kaydetti:

"En gelişmiş organize sanayi bölgelerinden biri olan, bu özelliği dünya çapında tescil edilen Manisa'yı seçmemiz ve bölgedeki en büyük üçüncü arsayı almamız, buradaki yatırımlarımızı uzun yıllar sürdüreceğimizin önemli bir göstergesi. Manisa fabrikamız, yurt içindeki liderliğimizi sürdürmemize katkı sağlayacak ve gittikçe artan dış satışımıza da kapasite yaratacak."

Tüm yatırım aşamaları tamamlandığında Manisa'daki fabrikanın 180 bin ton kapasiteye ulaşacağını bildiren Nişli, tesiste ilk aşamada 120, tamamlandığında ise yaklaşık bin kişiye istihdam sağlanacağını belirtti.

Nişli son 10 yılda ihracatını dört katına çıkartan firmanın, yeni yatırımlarla dış pazarlarda çok daha güçlü bir konuma geleceğini bildirdi.