İş Bankası, 1000'inci şubesini açtı

GM Özince: Açılma kararı onaylanmış, BDDK'dan izni alınmış onlarca şubemiz daha var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL – Türkiye İş Bankasının bininci yurt içi şubesi, Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer, Genel Müdür Ersin Özince ve Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASİSEN) Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu'nun da katılımıyla Kurtköy Uydukent'te açıldı.

Açılışta konuşan Caner Çimenbiçer, bundan 85 yıl önce 2 şubesi ve 37 çalışanıyla ulusal bankacılık sisteminin ilk nüvesi olarak kapılarını açan İş Bankasının, bugün 20 bini aşkın çalışanı ve bin şubesiyle Türk bankacılık sisteminin lideri olarak hizmet verdiğini söyledi.

Çimenbiçer, Türk bankacılık sektöründeki liderliklerini devam ettirdiklerini belirterek, "Bu krize rağmen bu gelişmemizi sürdüreceğiz. Yurt dışı açılımlarımızı da genişleteceğiz. Fırsatçılık yapmadan, günün fırsatlarını değerlendirmeyi, bir taraftan da ülkemize daha büyük katkılarda bulunmayı umuyoruz" diye konuştu.

Açılma izni alınmış onlarca şube daha var

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince de "Bininci şubeyi kriz olsa da olmasa da açacaktık. Şu anda Yönetim Kurulumuzca açılma kararı onaylanmış, BDDK'dan açılma izni alınmış onlarca şubemiz daha var" dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Özince, sıkıntılı dönemler yaşayabildikleri, politik ve ekonomik istikrar aradıkları dönemler olduğunu ifade ederek, "İş Bankası bugün hissedar yapısıyla ilgili hiçbir tereddütü olmayan, bütün bu krizlerde değil şube açmak, politikaları zerre kadar oynamayan... Ne mevduattaki duruşu, ne de kredideki duruşu değişir" dedi.

"BDDK genel tavsiyede bulundu"

Özince, İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlarken, İş Bankası'nın son yıllarda hep çok tedbirli politikalarıyla, en çok ayırdığı karşılıkla dikkat çektiğini, hissedarların ve çalışanlarının bankayı kar konusunda son derece destekleyici davrandığını ifade etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) "temettü dağıtın ya da dağıtmayın" ifadesinin, günün gereği nedeniyle sektörün çoğunu ilgilendirdiğini dile getiren Özince, "Bu katiyen banka anonim şirketleri kar dağıtmayacak şeklinde de algılanmamalı... Sadece BDDK genel tavsiyede bulundu. 'Böyle bir niyetiniz olursa gelip benden izin alın' demek..." şeklinde konuştu.

Fırsatçı bir yaklaşım söz konusu

Ersin Özince, İş Bankası'nın yurt dışı açılımlarına ilişkin bir soru üzerine de "Azerbaycan'da şube, Mısır'da temsilcilik açma ve Rusya Federasyonu ülkelerinden bazılarında... Ukrayna, Kazakistan ve Rusya'da banka alma imkanları, araştırma niyetlerimiz var.  Bu konularda tamamen gerçekçi ve fırsatçı bir yaklaşım içindeyiz" diye konuştu.