İş Bankası'na 5 milyar dolarlık onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), İş Bankası'nın yurt dışında ihraç edilecek 5 milyar dolar veya muadili TL veya yabancı para karşılığında borçlanma aracı başvurusuna onay verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - SPK haftalık bültenine göre; Kurul Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları'nın 8 milyon 512 bin 337,72 liralık bedelsiz sermaye artırımını onayladı. 

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı nitelikli yatırımcılara satılması planlanan 200 milyon liralık borçlanma aracı ihracı için, Yapı ve Kredi Bankası AŞ de yurt dışında yerleşik gerçek ve tüzel kişilere satılması planlanan en fazla 3 milyar dolar yada muadili yabancı para veya yabancı para karşılığı borçlanma aracı ihracı için Kurul'a başvurdu.

Deniz Faktoring AŞ ise nitelikli yatırımcılara satılması planlanan 1,2 milyar liralık borçlanma aracı için SPK'ya başvururken, Türk Ekonomi Bankası yurt dışında satılması planlanan en fazla 500 milyon dolar veya muadili yabancı para karşılığı borçlanma aracı için başvuru yaptı.

TF Varlık Kiralama yurt dışında nitelikli yatırımcılara satılması planlanan en fazla 750 milyon dolar tutarında kira sertifikası için Kurul'a başvurdu. 

Kurul ayrıca, Garanti Bankası'nın da yurtiçinde veya yurtdışında ihraç edilmesi ve tahsisli olarak yada nitelikli yatırımcılara satılması planlanan en fazla 1 milyar avro veya muadili yabancı para/TL karşılığında ipotek teminatlı menkul kıymetlerin ihracı için başvuru yaptığını bildirdi.

Yapı Kredi Sigorta'nın 1 TL nominal değerli payı için asgari teklif tutarı 18,81

Kurul, Lider Faktoring AŞ'nin tahsisli ve nitelikli yatırımcılara ihraç edilecek 70 milyon tutarındaki borçlanma aracını onayladı. Kurul ayrıca,  İş Bankası'nın yurt dışında ihraç edilecek 5 milyar dolar veya muadili TL veya yabancı para karşılığında borçlanma aracı başvurusuna onay verdi.

SPK, Yapı Kredi Sigorta AŞ'nin şirket paylarının Borsa kotundan çıkarılması amacıyla, Allianz SE tarafından şirketin diğer ortaklarına yönelik olarak yapılacak pay alım teklifi işlemine uygun görüş verilmesine ve şirketin 1 TL nominal değerli payı için asgari pay alım teklifi fiyatının 18,8114 TL olarak belirlenmesine karar verdi.

Morgan Stanley Menkul Değerler A.Ş.'nin yatırım danışmanlığı faaliyetinde bulunmasına izin verilmesi talebiyle yaptığı başvuru olumlu karşılandı.

Kurul ayrıca, Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.’nin sermayesinin 2.000.000,00 TL’den 6.250.000,00 TL’ye artırılması talebiyle yapmış olduğu başvuruyu olumlu karşıladı.