İş dünyası sandık başında

Komite ve meclis üyeliklerinin belirlendiği seçimlerde, tek liste ile seçime gidilen odalarda kazananlar şimdiden belli oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YURT HABERLERİ - İş dünyası ertelenen seçim takvimini, 1 Nisan itibariyle uygulamaya koydu. Birçok ilde oda ve borsa seçimleri için hafta sonu sandığa gidildi. Komite ve meclis üyeliklerinin belirlendiği seçimlerde, tek liste ile seçime gidilen odalarda kazananlar şimdiden belli olurken, çekişmeli geçen illerde ise komite ve meclis üyesi ağırlığına göre hafta sonuna kadar belirlenmiş olacak. İzmir Ticaret Borsası’nda adaylığını açıklayan tek isim olan mevcut başkan Işınsu Kestelli’nin seçilmesine kesin gözüyle bakılırken, Aydın Ticaret Odası’nda Hakan Ülken, Bursa Ticaret Borsası’nda Özer Matlı, Eskişehir Ticaret Borsası’nda Ömer Zeydan, Kahramanmaraş Ticaret Borsası’nda Ahmet Duran Balsuyu, Diyarbakır Ticaret Borsası’nda da Engin Yeşil yeniden seçilerek güven tazeleyen başkanlar arasında yer aldı.

İzmir Ticaret Borsası meclis üyelerini seçti

Mevcut Başkan Işınsu Kestelli’nin tek aday olduğu İzmir Ticaret Borsası Hizmet Binası’nda 54 meclis üyeliği için 19 meslek komitesine bağlı üyeler pazar günü sandığa gitti. Bin 602 üyesi bulunan borsanın 537 üyesinin oy kullandığı seçimlerde, 529 oy geçerli sayıldı. Yeni oluşan meclisin 6 Nisan’da yapılacak ilk toplantısında yeni dönemin yönetim kurulu, meclis başkanlığı ve diğer organları için isimler belirlenecek. Seçim sürecinin 6 Nisan’da tamamlanacağını dile getiren İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “Adeta bir demokrası şöleni şeklinde geçen seçimle komite ve meclis üyelerimizi belirledik. Yeni dönemde daha geniş katılımlı, daha üretken, sonuca ulaşan ve kazanan bir borsayı birlikte hayata geçireceğiz” dedi.

Akhisar Ticaret Borsası’nda geçtiğimiz seçimlerde göreve gelen ve 5 yıl başkanlık yapan Alper Alhat, tek liste olarak girdiği seçimde üyeler tarafından yeniden başkanlığa seçildi.

KSO’da 36 sandıktan Ayhan Zeytinoğlu ve ekibi çıktı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) seçimi Ayhan Zeytinoğlu’nun zaferi ile sonuçlandı. Seçimde Zeytinoğlu başkanlığındaki yönetimin listesi, 36 sandıktan da vize aldı. KSO'da 3. dönem başkanlık görevini yapacak olan Zeytinoğlu, “Bu sonuç bize gösterilen ilginin açık bir ifadesi. Artık ‘Başkanlık için adayım. 72 üyeli Kocaeli Sanayi Odası Meclisi, temsil edilen şirketler itibariyle Türkiye’nin en güçlü oda meclisi oldu" dedi.

ATO’da komitesi ve meclis üyeleri tamam, başkan 7 Nisan’da

Adana Ticaret Odası’nda (ATO), 7 Nisan’da yapılması beklenen başkanlık seçimi öncesinde, meslek komitesi ve meclis üyeleri seçimi gerçekleşti. Toplam 5 bin 580 üyenin sandığa gitti seçimlerde tekrar aday olan ATO Başkanı Atila Menevşe, “46 meslek komitesinde 268 üye ile 110 meclis üyesinin belirlendiği seçimler şenlik havasında tamamlandı. Komitelerin 23’ünde seçimlere uzlaşı sonucu tek liste ile gidildi. Bazı komitelerde katılım oranının %80’lere kadar yükselmiş olmasını, üyelerimizin Adana Ticaret Odası'na sahip çıkması adına çok önemli bir gösterge” açıklamasını yaptı. Diğer başkan adayı Şaban Baş da ATO Başkanlığı için tüm meclis üyelerinin desteğini beklediğini açıkladı.

Eskişehir Ticaret Borsası’nda başkan yine Ömer Zeydan

Eskişehir Ticaret Borsası’nda (ETB) ise tek liste ile yönetime aday olan mevcut başkan Ömer Zeydan seçimi kazandı. Toplam 400 yesi bulunan ETB’de 300 üyenin oy kullandığını belirten Zeydan, 5 gün sonra yönetim kurulunun seçileceğini söyledi. Yeni dönem projelerine değinen Zeydan, “Bunlardan biri 120 bin tonluk lisanslı depoculuk tesisi. Organize Sanayi Bölgesi’nde, Eskişehir Ticaret Borsası’nın bir arazisi var. Orada bir proje yürütüyoruz. Alpu yolunda Sevinç Köyü üzerinde bir arsamız var. Orada bir mezbaha planladık. Finansmanla ilgili arayışlarımız var” açıklamasını yaptı.

BTO'da Mutlu yeniden başkan

Bursa Ticaret Borsası’nda (BTB) önceki gün yapılan ve 282 üyenin oy kullandığı seçimde mevcut başkan Özer Matlı ve ekibi yeniden göreve getirildi. Tek listeyle gidilen meslek komitesi seçimlerinde, 47 komite üyesi ve içlerinden de 20 meclis üyesi belirlendi. Bursa Ticaret Borası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Başarılı bir dönemi geride bıraktık. Bu dönemde Borsamız ve üyelerimiz için planlayıp hazırlıklarını yaptığımız projelerimizi teker teker hayata geçireceğimiz bir dönem olacağına inanıyoruz” dedi. Borsa’da süreç 6 Nisan Cuma günü yapılacak Meclis Başkanlığı, Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Üyeleri, TOBB delegeleri ve disiplin kurulu üyeleri seçimleriyle tamamlanacak. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) da heyecanlı bir seçim süreci yaşandı. Mevcut başkan Metin Anıl’ın yer aldığı beyaz liste 22, Zeki Şahin’in aday olduğu mavi liste de 22 meclis üyesi çıkardı. Diğer 3 üye ise Mahmut Demirtaş’ın temsil ettiği turuncu listeden meclise girdi. Başkan ve yeni yönetim 6 Nisan’da belirlenecek. Karacabey Ticaret Borsası’nda ise iki adayın yarıştığı seçimde 58 oy alan Murad Bertan yeniden göreve seçildi. Bugün ise Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimleri yapılacak.

Diyarbakır Ticaret Borsası'nda Engin Yeşil yeniden başkan

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, yapılan borsa seçimlerinde yeniden seçilerek güven tazeledi. 293 üyenin oy kullandığı seçimlerde mavi liste ile seçime giren Engin Yeşil 160 oy alırken, beyaz liste ile seçime giren Fahrettin Akyıl 130 oy aldı. 3 oyun geçersiz olduğu seçimlerde, Borsa Başkanlığına yeniden Engin Yeşil getirildi. Yeşil, demokratik bir ortamda gerçekleşen seçimlere katılım sağlayan tüm üyelere teşekkür ederek, “Bundan sonraki süreçte göreve kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

AYTO'da Güneş grubu kazandı

Aydın Ticaret Odası (AYTO) seçimlerinde mevcut başkan Hakan Ülken liderliğindeki “Güneş Grubu” ile Ömer Özkaya liderliğindeki “Beyaz Grup” yarıştı. Yapılan seçimlerde mevcut başkan Hakan Ülken liderliğinde “Güneş Grubu” 17 komitenin 15’ini kazandı. Seçimden sonra konuşan Ülken, üyelerin kendilerine daha güçlü yetki verdiklerini belirterek, “Projelerimiz çok fazla, devam etmek istiyoruz demiştik. Bu kadar güzel insan bir arada olunca zafer kaçınılmaz oluyor” dedi.

Kahramanmaraş’ta Balsuyu Güven tazeledi

Kahramanmaraş Ticaret Borsası’nda ise tek aday olan Ahmet Duran Balsuyu, 3. kez başkan seçildi. Balsuyu, “Üyelerimizin yüksek katılımından dolayı çok teşekkür ederim. Yeni dönemde daha iyi hizmet verebilmek adına yeni bina yapmak istiyoruz” dedi.

Samsun Ticaret Borsası’nda Sinan Çakır tek liste

Samsun Ticaret Borsası’nda da meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimi yapıldı. Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, 5 Nisan tarihinde yapılacak seçime tek liste ile girecek ve seçilirse üçüncü dönem başkanlığını yapmış olacak. Yeni döneme ilişkin projelerinden de bahseden Çakır, “Samsun’un ihracatı 500 milyon dolara takıldı. İhracatta hedefimiz 1 milyar doların üstüne çıkmak. Bu şehre mutlaka denize 5-10 kilometre uzaklıkta 10 bin dönüm civarı bir sanayi bölgesi bulacağız. Bunu bulmadığımız taktirde ne işsizliği halledebiliriz ne de ihracatımızı 1 milyar doların üzerine çıkartabiliriz. Müteşebbislerimizin 50-100 dönüm yerlere ihtiyacı var. Burada önemli olan denize yakın bir sanayi bölgesi olması. Samsun’da bir OSB yapmamız lazım” diye konuştu.

Ordu Ticaret Borsası Başkanlığı’na Ziver Kahraman yeniden seçildi

Ordu Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen seçime mevcut Başkan Ziver Kahraman tek aday olarak girdi. Yapılan seçimde oy kullananların tüm oyunu alan Kahraman, güven tazeleyerek yeniden Ordu Ticaret Borsası Başkanı seçildi.

Giresun TSO’da Çakırmelikoğlu 3. kez başkan

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimlerinde Hasan Çakırmelikoğlu yeniden seçilerek güven tazeledi. Çakırmelikoğlu, "Yaptığımız çalışmalar kendisini gösterdi. Bize yeniden görev verilerek sorumluluklarımız daha da artttı. Bundan sonra çalışmalarımız daha iyi şekilde devam edecek. Meclisimizin büyük bir kısmı değişti. Bazen taze kanlara ihtiyaç oluyor. Bunları da inşallah sağladık ve çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Artvin TSO’nun yeni başkan heyecanı

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası’nda ise mevcut Başkan Kurtul Özel ile işadamı Seçkin Kurt’un başkanlık için yarıştığı seçimi Seçkin Kurt’un listesi kazandı. 5 meslek grubunda gerçekleştirilen seçimlerde Seçkin Kurt’un listesi 3 meslek grubunda kazanınca seçimi kazanmış oldu. Tebrikleri kabul eden Kurt, “Artvin’e yakışır bir yarış yaptık. Kazanan Artvin iş dünyası olur inşallah” diye konuştu.

Hopa TSO’da Osman Akyürek seçimi kazandı

Artvin Hopa Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde mevcut başkan Osman Akyürek ve ekibi 5’te 5 yaparak seçimi kazandı. Osman Akyürek, Mustafa Çelik ve Zekeriya Yalçın’ın yarıştığı seçimlerde Osman Akyürek ve ekibi 5 grubun 5’ini de kazanarak TSO tarihinde bir ilki gerçekleştirildi. Seçimler sonucu kısa bir teşekkür konuşması yapan Akyürek, “Bugün seçim sayfasını kapatıyoruz. Kazanan Hopa olmuştur. El ele vererek çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

KAYSO’da komite ve meclis üyeleri belirlendi

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) da hafta sonu sandığa giderek meslek komitesi ve meclis üyelerini belirledi. Mevcut Başkan Mehmet Büyüksimitci’nin tek liste ile gittiği seçimlerde, 25 meslek grubundan 127 üye meslek komitesine, 51 üye de meclis üyeliğine seçildi. Üyelere teşekkür ederek seçim sonuçlarınına ilişkin değerlendirme yapan Büyüksimitci, “Hedefimiz Kayseri ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda, sanayimizi daha iyi konuma getirmek. Bunu da meslek komitesi ve meclis üyelerimizle birlikte el ele vererek yapacağız” dedi. Büyüksimitci, 6 Nisan'da yönetim ve disiplin kurulu ile TOBB delegelerini, daha sonra ise meclis başkanı ve meclis divanını seçeceklerini belirtti.

BUTSO Başkanlığı’na Yusuf Keyik yeniden seçildi

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) mevcut yönetim kurulu başkanı Yusuf Keyik de tek liste halinde katıldığı seçimde bu göreve 4. kez seçildi. BUTSO Konferans Salonunda 13 meslek grubu ile gerçekleştirilen meslek komitesi ve meclis üyesi seçiminin ardından açıklama yapan Keyik,“Yeni ekibimizle Burdur’un kalkınması, gelişmesi ve sanayileşmesi için yoğun çaba harcayacağız” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir