İş dünyasının küresel liderleri Türkiye’ye geliyor

Milletlerarası Ticaret Odası, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun davetiyle yılın ilk toplantısını Türkiye’de yapacak. Toplantı iki gün sürecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yıldız Taşdelen ERLİ

İSTANBUL - Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Yönetim Kurulu üyeleri ve Başkanlık divanı, yılın ilk toplantısını Türkiye’de yapacak. Toplantı dolayısıyla iş dünyasının küresel liderleri, önümüzdeki ay İstanbul ve Ankara’ya gelecek. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun davetiyle 6-7 Mart tarihlerinde Türkiye’ye gelecek patronlar arasında önemli isimler var. S&P şirketini bünyesinde barındıran McGraw-Hill Companies Başkan ve CEO’su Harold McGraw, 42 ülkede 3 bin çalışanı ile dünyanın en büyük mali danışmanlık gruplarından Rothschild’ın Avrupa Başkan Yardımcısı Gerard Worms, Katar’ın en büyük işadamlarından Mohammad Al-Thani, Bank of China Aviation’ın Yönetim Kurulu Başkanı Yanling Zhang, 30 bin çalışanı ile birçok sektörde faaliyeti olan  Hindistan’ın lider iş gruplarından Bharti Girişim’in Kurucusu, Başkanı Sunil Bharti Mittal gelecekler arasında.

Ev sahipliğini Hisarcıklıoğlu’nun yapacağı toplantının gündeminde, dünya ekonomisindeki gelişmeler, ticaret politikaları ve ICC’nin projeleri bulunuyor. 2 gün sürecek olan toplantılar Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilecek. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dünyanın en büyük iş örgütü ve önde gelen iş insanları burada bir araya gelerek Türkiye’nin küresel sistemin merkez ülkelerinden biri olduğunu gösterdi. Resmin bütününü görenler için Türkiye, yeni iş ve yatırım fırsatları sunuyor. Dünyanın en büyükleri bunun farkında. Türk iş alemi olarak biz de potansiyelimize inanıp ona göre hareket etmeliyiz” dedi.

Barışın tüccarları

ICC’nin yönetim kurulu başkanlığını Harold McGraw yapıyor. Hisarcıklıoğlu, Haziran 2012’de ICC Yönetim Kurulu’na seçilmişti.

1. Dünya Savaşı sonrasında, 1919’da kurulan ICC ile dünya savaşının yol açtığı yıkımla gelen iktisadi ve sosyal hasarın onarılması amaçlanmıştı. Bu nedenle “barışın tüccarları” olarak biliniyorlar. ICC dünyanın en büyük ve etkili iş örgütü konumda. Bünyesinde Dünya Odalar Federasyonu, Milletlerarası Tahkim Divanı, Dünya İş Hukuku Enstitüsü bulunuyor. ICC, bugün 89 ülkede milli komiteleri ile temsil ediliyor ve 124 ülkeden üyeyi bünyesinde barındırıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir