İş yaşamına dönmek isteyen kadınlara destek

Akkök Holding, iş yaşamına geri dönmek isteyen YenidenBiz adaylarıyla bir araya geldi. Etkinlikte konuşan Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Ataünal, çalışma hayatına geri dönmek isteyen kadınlara “Korkmayın yapabilirsiniz” mesajı verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Farklı sebeplerle iş hayatının dışında kalmış, ancak “yeniden” dönmek isteyen eğitimli ve deneyimli kadınları profesyonel yaşama hazırlamak üzere 2013 yılında kurulan YenidenBiz kurumlarla adayları bir araya getirmeye devam ediyor. 2017 yılının son YenidenBiz buluşması Akkök Holding ev sahipliğinde Grand Hyatt Otel’de gerçekleşti.

YenidenBiz Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Oğuz Duman’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, Akkök Holding Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Özlem Ataünal, ‘Geri Dönüyoruz’ isimli bir sunum gerçekleştirdi. Ataünal, konuşmasında, ara vermiş kadınlara iş yaşamına geri dönmeleri konusunda önemli tavsiyelerde bulunurken, kendi iş hayatından örnekleri ve yaşadığı tecrübeleri paylaştı. Etkinlik, eski bir finansçı olan ve ara verdiği dönemde YenidenBiz ile tanışıp kendi sosyal medya ajansını kuran Aylin Mürtezaoğlu’nun hikayesiyle sona erdi.

2013 yılında platform olarak kurulan ve 2014 yılında dernekleşen YenidenBiz kurulduğu günden bugüne 137 kadının işe geri dönmesine destek oldu. YenidenBiz Aday Geliştirme Programı kapsamında 100’den fazla eğitime, 3000’e yakın kadın katıldı. 1100’e yakın adaya ulaşan YenidenBiz tüm bu rakamları, üyeleri, gönüllüleri, destekçileriyle katlayarak artırmayı hedefliyor.