İşadamları Isparta'da buluştu

DÖSİAD ile IGSİAD tarafından düzenlenen zirvede Antalya, Burdur ve Isparta'da çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 100'e yakın iş adamı yatırımlarla ilgili görüşmelerde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ISPARTA - Döşemealtı Sanayici ve İş Adamları Derneği (DÖSİAD) ile Isparta Girişimci Sanayi İş Adamları Derneği (IGSİAD) tarafından düzenlenen zirvede Antalya, Burdur ve Isparta'da çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 100'e yakın iş adamı yatırımlarla ilgili görüşmelerde bulundu.
 
DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, Barida Otel'de düzenlenen 1. Davraz Ekonomi Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, DÖSİAD olarak kısa bir süre önce bölge sanayinde söz sahibi olma niyetiyle yola çıktıklarını, "Niyet neyse akıbet orasıdır" sözünü ilke edindiklerini söyledi. 
 
DÖSİAD olarak Türkiye'nin, özellikle Antalya'nın gelişmeye en açık ve en hızlı imkan veren bölgesinde faaliyet gösterdiklerini ifade eden Gencer, kısa zamanda etkin olabilmeyi başaran bir sivil toplum kuruluşu kimliğiyle çok şeyi başarabileceklerini gördüklerini kaydetti. 
 
Yerelden evrensele gelişim bilinciyle hareket ettiklerini anlatan Gencer, bu kapsamda Erbil'den Lübnan'a, oradan Macaristan'a kadar birçok ülkeyi ziyaret ettiklerini, uluslararası bağlantılar kurduklarını, iş adamlarıyla buluştuklarını vurguladı. 
 
Antalya bölgesinde ve yakın çevrede iş yapan sanayici ve iş adamları ile her zaman dirsek temasında olduklarını ifade eden Gencer, şöyle konuştu:
 
"İnancımız odur ki bütün kurum ve kuruluşlar birbiriyle ne kadar danışma ve dayanışma içinde olursa, başarı da o ölçüde büyük olur. Birincisini gerçekleştirdiğimiz bu çok önemli toplantı ile Isparta, Burdur ve Bucak'ın Antalya'nın arka bahçesi olmadığını hep birlikte kanıtlayacağız. Bölgedeki herhangi bir girişimci, işletmesinin ihtiyaçlarını karşılarken öncelikle kendi bölgesini gözetsin, tedariklerini en yakınındaki kaynaktan karşılasın istiyoruz. DÖSİAD, bu kaynaşma hedefinden asla şaşmayacaktır. Bölgedeki iş dünyasının tek yürek olması için sabırla bütün çabalarını ortaya koyacaktır. DÖSİAD dışa kapalı bir örgütlenme modeli yerine çevresiyle bütünleşmiş dinamik bir organizasyon modelini tercih ederek, hedeflerine ulaşmak üzere yeni başarılara imza atmaktadır." 
 
Gencer, DÖSİAD olarak dünya parfüm endüstrisinin gül yağı ihtiyacını karşılayan Isparta, Türkiye'de hayvancılık denince akla ilk gelen illerden olan Türkiye'nin "küçük Hollanda'sı" Burdur, mermerlerinin ünü dünyaya ulaşmış Bucak, dünya markası lezzetli kirazlar üreten Uluborlu ile gurur duyduklarını anlattı. 
 
Bu başarıların herkesin başarısı olduğunu dile getiren Gencer, "İstiyoruz ki Antalya'da, Isparta'da, Burdur'da,Bucak'ta kendi alanında dünya markası olmuş sanayici iş adamı, iş insanı birbirini tanısın, birbiriyle kaynaşsın. Bu tanışma ve kaynaşmalar ticari platformlara taşısın. Önce kendi ürettiğimizi bilelim, birbirimizi tanıyalım, birbirimize sahip çıkalım, daha sonra dünyaya açılalım arzusundayız" diye konuştu. 
 
IGSİAD Başkanı Alper Bayhan da söz konusu zirvenin Antalya, Isparta ve Burdur'daki iş adamlarının karşılıklı olarak ticaretlerini geliştirmesi amacıyla düzenlendiğini kaydetti. Bayhan, üç şehrin ticaretini arttırmasıyla bölgenin hak ettiği değere ulaşacağını vurguladı. 
 
Konuşmaların ardından, Antalya, Burdur ve Isparta'daki 100'e yakın iş adamı, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir