İŞKUR: Geçen yıl 97 bin 786 kişi işe yerleştirildi

İŞKUR Genel Müdürü Ata, 57 bin 652 kişinin de yurt dışına çalışmaya gönderildiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ADANA - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Namık Ata, kurum aracılığıyla geçen yıl 97 bin 786 kişinin işe yerleştirildiğini, 57 bin 652 kişinin de yurt dışına çalışmaya gönderildiğini söyledi.

Ata, bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Adana'da, istihdam kurumlarının en temel görevlerinden birisinin iş ve işçi bulmaya aracılık yapmak olduğunu belirtti.

İŞKUR'a geçen yıl 1 milyon 95 bin kişinin iş isteğiyle başvurduğunu bildiren Ata, "bu sürede özel ve kamu iş yerlerinden 179 bin 961 açık iş intikal etti ve 97 bin 786 kişi işe yerleştirildi. Dönem içinde 57 bin 652 kişi kurumumuz aracılığıyla yurt dışına çalışmaya gönderildi" dedi.

Ata, İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin istihdam edilebilirliklerini artırmaya imkan veren aktif işgücü programlarını uygulamaya devam ettiklerini de ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kurumumuz tarafından geçen yıl toplam 32 bin kişinin katıldığı işgücü yetiştirme kursu düzenlendi. 2009'da ise bu sayıyı 100 bin kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşma konusunda son yıllarda daha büyük fonların sağlandığı AB mali kaynaklarının yanı sıra özellikle kamuoyunda 'istihdam paketi' olarak bilinen 5763 Sayılı Yasa ile getirilen yeniliklerin büyük bir katkısı olacaktır."