İslam dünyası MÜSİAD Fuarı'nda buluşacak

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, "86 ülkeden gelen toplam 5 bin iş adamını da sadece İstanbul'da ağırlamakla kalmayacağız. Sektör ve bölgelere göre seçilecek yabancı iş adamlarını Anadolu'nun farklı bölgelerine taşıyacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 14. MÜSİAD Fuarı ve 16. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi için geri sayım başladı. Fuarda 565 yerli firma, 125 yabancı firma ve 25 sivil toplum kuruluşu (STK) olmak üzere toplamda 715 katılımcının yer alması bekleniyor. Ayrıca Japonya, Hindistan, İngiltere, Malezya, Suudi Arabistan, Libya, Tunus, Mısır, Macaristan, BAE, Almanya ve Fas'ın kendi ülke tanıtımları için stant açacak.

14. MÜSİAD Fuarı ve 16. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi medya tanıtım toplantısında konuşan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, bu yıl, Fuar ve Forumun 11-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirileceğini anımsatarak, forumda yakalanan sinerjinin fuara yansıması amacıyla, bu sene çok önemli stratejik bir hamle ile Kongre ve Fuarı aynı mekanda yapma kararı aldıklarını bildirdi.

Olpak, bu yıl, 86 ülkeden gelen toplam 5 bin iş adamını da sadece İstanbul'da ağırlamakla kalmayacaklarını ifade ederek, sektör ve bölgelere göre seçilecek yabancı iş adamlarını Anadolu'nun farklı bölgelerine taşıyacaklarını söyledi.

Şimdiden, Bursa, Kayseri, Konya, Kocaeli ve Sakarya'ya gidecek heyetlerin belirlendiğini belirten Olpak, "Sanıyorum bu sayı birkaç güne kadar biraz daha artacak gibi duruyor. Bugün hepimiz yılın ilk yarısındaki, ihracat rakamlarındaki yüzde 16'lık artışa baktığımızda, büyümenin ana motorunun ihracat olduğunu görüyoruz.

Zira tüm küresel olumsuzluklara rağmen, ihracatımız artıyor, geleneksel ihracat pazarımız Avrupa'nın payı gerilerken, Sahra altı, Afrika ve Ortadoğu gibi tarihsel hinterlantlarımız ile hacimler artıyor ve alternatif olabilecek, yeni pazarlara ulaşılıyor. MÜSİAD Fuarı ve Forumu da bu pazarlarla işbirliğinin artması açısından da büyük bir önem taşıyor" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir