”İşsizlik oranlarındaki düşüşün devam etmesini bekliyoruz”

Bakan Dinçer, başkanlığında işçi ve işveren örgütlerinin başkan ve yöneticilerinin katıldığı Üçlü Danışma Kurulu, bakanlıkta toplandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, önümüzdeki dönemde işsizlik artış oranındaki düşüş trendinin olumlu yönde devam etmesini beklediklerini bildirdi.

Dinçer başkanlığında işçi ve işveren örgütlerinin başkan ve yöneticilerinin katıldığı Üçlü Danışma Kurulu, bakanlıkta toplandı.

Bakan Dinçer, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, bir önceki toplantıdan bu yana istihdama dönük adımlar başta olmak üzere alınan olumlu mesafelerin umutları güçlendirdiğini söyledi.

Bakan Dinçer, sorunlarının hiçbirinin çözümsüz olmadığını vurgulayarak, ''Sorunlarımızı adım adım çözeceğiz. Aldığımız mesafeyi yeterli görmeyeceğiz ve daima ileriye bakacağız, ama katettiğimiz yolu da göz ardı etmeyeceğiz'' dedi.

Türkiye'nin bugüne kadar küresel krizin yol açtığı zararlara karşı en uygun cevapları üreten ülkelerden biri olduğunu dile getiren Dinçer, bundan sonra da aynı dikkatle çözüm üretmeye devam edeceklerini ifade etti.

Küresel krizin çözümünün küresel işbirliğinden geçtiğine dikkati çeken Dinçer, bu noktada Türkiye'nin dünyaya mesajının ''yeniden insana odaklanmak'' olduğunu söyledi.

Küresel ekonomik krizi aşmanın yolunun küresel barış olduğunu anlatan Bakan Dinçer, ''Bugün yaşanan küresel kriz sadece ekonomik bir kriz değil, aynı zamanda felsefi bir krizdir. Barış ve adaleti göz önünde tutmayan güçlü aktörler, savaşın ve adaletsizliğin insanlığa ödettiği maliyet ile başa çıkamazlar. Dünyadaki talep daralmasıyla yaşanan ekonomik krizi aşmak için de işsizlik ve yoksullukla mücadelede başarı elde edebilmek için de barışa, adalete, demokrasiye, hukuka yapacağımız yatırımlar en maliyetsiz yatırımlardır'' diye konuştu.

"Hükümetimiz bütün dikkatiyle konunun üzerinde"

Ömer Dinçer, hükümetin yılbaşından beri aldığı tedbirlerle, işsizlik artış oranlarında düşüşe dikkat çektiklerini ifade ederek, aradan geçen zamanın kendilerini doğruladığını söyledi. Dinçer, ''Önümüzdeki dönemde bu trendin olumlu yönde devam etmesini bekliyoruz. Hükümetimiz ve bakanlığımız bütün dikkatiyle bu konunun üzerindedir'' dedi.

Bakan Dinçer, Üçlü Danışma Kurulu'nun bugünkü toplantısında özel istihdam bürolarının mesleki faaliyet olarak geçici iş ilişkisi kurulabilmesi konusunda görüşlerin alınacağını, Alt İşverenlik Yönetmeliği'nin değerlendirileceğini, sendikal haklarla ilgili kanunlarda yapılması düşünülen değişiklik çalışmalarının ILO kararları çerçevesinde gözden geçirileceğini söyledi.

Sosyal diyaloğun kurumsallaştığı üçlü mekanizmayla sosyal güvenlik reformu, yeni İş Kanunu'nu hayata geçirdikleri gibi bu sorunların da üstesinden geleceklerini anlatan Dinçer, tüm tarafların yapıcı eleştirileriyle hükümetin gerekenleri yapacağını sözlerine ekledi.