İstanbul Jewelry Show'da İtalyan rüzgarı esecek

Bu yıl 46'ıncı kez düzenlenen İstanbul Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı'na Italian Trade Ageny - ITA desteğiyle, İtalyan mücevher makinası firmaları da katılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mücevher ve saat endüstrisi, sektörün en önemli etkinliği olan Istanbul Jewelry Show'da 22- 25 Mart 2018 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde 46'ıncı kez bir araya geliyor.

Istanbul Jewelry Show, Doğu Avrupa'dan Yakın Asya'ya, Rusya'dan Ortadoğu'ya Kuzey Afrika'dan Türki Cumhuriyetlere kadar dünya çapındaki en önemli alıcılarla tanışma ve iş birliği imkanı sağlıyor. Fuara katılacak İtalyan firmaları arasında INVIMEC, REDDISH STONE, ORO FRANCO DI FRANCO, OROSTUDIO ITALY SRL, LORENZATO, IND.A.CO TECH SRL Oromeccanica gibi köklü makine üreticileri de yer alıyor.

İtalya, Türkiye'nin 5'inci dış ticaret partneri

Türkiye'nin dış ticaret partnerleri arasında 5'inci sırada yer alan İtalya, son dönemlerde yatırımlarını ve ilgisini Türkiye'ye yöneltti. 2017 yılında ithalatta yaşanan yüzde 10,7, ihracatta yaşanan 11,8'lik büyüme ile iki ülkenin dış ticaret hacmi 19,8 milyar dolara ulaştı. 2018 yılında hedef cirolarını büyütmek isteyen İtalyan firmaları için Türkiye'nin 2017 dış ticaret verileri olumlu iş birliklerinin temelini oluşturuyor.

“Türkiye, mücevherat üretiminde İtalya'dan sonra ikinci konumda”

İtalyan mücevher makine üreticileri firmalarının Istanbul Jewelry Show'a katılımıyla ilgili açıklamalarda bulunan ITA Direktörü Aniello Musella, “TÜİK'ten elde edilen son verilere göre, İtalya ile Türkiye arasında kuyumculuk (değerli taşlar, inciler, yarı-değerli taşlar, yarı mamuller ve bitmiş ürünler) dış ticareti 383 milyon dolar olup bunun 327 milyon doları Türkiye'nin İtalya'dan ithalatıdır. Sektörün iki büyük oyuncusu olan İtalya ve Türkiye, gerek üretim gerekse dağıtım alanlarında oldukça yüksek potansiyele sahip. İtalyan firmalarının gittikçe artan teknolojileri ve orjinalliği, özellikle zincir üretiminde kullanılan lazer teknolojili makinelerin eşsizliği, İtalyan makine üreticisi firmaları bu pazarda oldukça rekabetçi kılıyor. Istanbul Jewellery Show 2018 kapsamında ITA olarak organize ettiğimiz katılımda İtalyan firmalarını ziyaret edenler, İtalyan teknolojisinin güçlü yanlarını daha yakından izlemiş olacaklar” dedi.

ITA fuarda 5 Hall, 5U67 ile 5T68 Stantta, 114,5 metrekarelik alanda firmalarını Türk firmalarıyla buluşturuyor.

Fuara önemli İtalyan firmaları katılıyor

INVIMEC, REDDISH STONE, ORO FRANCO DI FRANCO, OROSTUDIO ITALY SRL, LORENZATO, IND.A.CO, TECH SRL Oromeccanica firmaları Istanbul Jewelry Fuarı'na bu yıl ilk kez katılarak, mücevherat makinaları üretimi alanında yıllardır sürdürdükleri deneyimlerini katılımcı firmalarla paylaşacaklar.

Bu konularda ilginizi çekebilir