İstanbul, MIPIM 2015’de dev maketle tanıtılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (DÜNYA) İstanbul Ticaret Odası (İTO) gayrimenkul sektörünün dünyadaki en önemli fuarlarından MIPIM’de, 72 metrekarelik dev maketle İstanbul’daki uluslararası projeleri tanıtacak. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul’un uluslararası etkinliklerde daha etkin tanıtılacağını belirterek, “İstanbul’un ilk defa birebir maketini yapıyoruz. Bu maket canlı bir İstanbul görseli olacak. Maketimiz, yaşayan İstanbul’un bin 440 dakikasını 5’er dakikalık şovlarla izlettirecek” dedi.

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından MIPIM öncesinde Türkiye özel sektörünün hazırlıklarını kamuoyuyla paylaşan Çağlar, İTO’nun fuar için dev bir kent maketi hazırlattığını söyledi. Çağlar, İTO’nun Cannes’daki fuar alanında yer alan 300 metrekarelik çadır ve 10 Mart'ta Carlton Otel’de düzenlenecek MIPIM 2015 Gala Yemeği’nin ön finansmanını yaptığını dile getirdi. Çağlar, hazırlıkları süren İstanbul maketine ilişkin şu bilgileri aktardı: “İstanbul’un ilk defa birebir maketini yapıyoruz. Bu sayede, şehrin üç boyutlu küçük bir örneğini çadırımıza taşıyoruz. 8 bin 500 yıllık tarihle birlikte, altyapı ve gayrimenkul alanlarındaki dev projeler de bu makette görülebilecek. Sadece bununla da sınırlı değil tabii. Aynı zamanda bu 72 metrekaralik maket, canlı bir İstanbul görseli olacak. Hareketli ve ışık, ses ve görüntü efektleriyle zenginleştirilecek maketimiz, gecesiyle, gündüzüyle, boğazda yüzen gemisiyle... Yaşayan İstanbul’un bin 440 dakikasını 5’er dakikalık şovlarla izlettirecek.”

30 milyar dolarlık proje var

14 milyon nüfuslu İstanbul’un uluslararası platformlarda çok daha iyi tanıtılması gerektiğini yineleyenİTO Başkanı İbrahim Çağlar, sözlerine şöyle sürdürdü: “İstanbul’da bugün 40’tan fazla mega boyutta proje var. Sadece yerel yönetim kaynaklarından yapılan yatırım tutarı 30 milyar doları buluyor. Kanal İstanbul Projesi, Üçüncü Havalimanı, Üçüncü Köprü, Marmaray, Avrasya Tüp Geçiş Projesi, Finans Merkezi Projesi gibi projeler Türkiye’nin sadece ülke içinde değil, aynı zamanda küresel boyutta attığı adımlardır. Bu dev projeler ve diğer yatırımlarla birlikte İstanbul’daki gayrimenkul piyasası olağanüstü bir ivme kazanıyor. Samimiyetle ifade ediyorum... Dünyada başka böyle bir şehir yok.”

'Kriz her şeyi değiştirdi'

Fuarın Türkiye temsiciliğini üstlenen Alkaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş da küresel kriz sonrası fuarların daha fazla önem kazandığına dikkat çekti. Alkaş, “Eskiden sadece Türkiye değil tüm ülkelerde fuarlara çok ciddi yaklaşılmıyordu. Kokteyller ve gezilebilecek yerlere kaçıyordu iş insanları… Fuar nerede Fransa’da, hemen Monte Carlo’ya gidiyordu insanlar. Ama kriz çıkınca herkes, tüm ülkeler küresel fuar ve etkinliklere dört elle sarılmaya başladı” dedi. Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer de İTO’nun geliştirdiği projenin Türkiye’nin uluslararası alanda tanıtımı açısından son derece önemli olduğuna ve projeye tam destek verdiklerini söyledi. 

Türkiye çıkarma yapacak  

Gelecek yıl 10-13 Mart’ta Cannes’da gerçekleştirilecek MIPIM 2015, 19 bin 400 metrekarelik fuar alanında, 93 ülkeden 21 binin üzerinde ziyaretçiye ve 4 bin 500 yatırımcıya ev sahipliği yapacak. Konsepti ‘dijital devrim’ olarak belirlenen MIPIM 2015’e en çok katılım gösteren ülkeler arasında Türkiye ilk 9’da yer alıyor. 2015’teki organizasyonda Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri ve EXPO ile yeni Antalya’yı sergileyecek. Fuara Antalya’nın yanı sıra DK Yapı, Lal Gayrimenkul Değerleme, NEF, Tabanlıoğlu Mimarlık ve ProPlan da stand kurara katılacak. Aşçıoğlu İnşaat, Balcıoğlu Selçuk Akman Keki Hukuk Bürosu, Bemes Yapı, Entegre Proje Yönetim Danışmanlık, EVA Gayrimenkul Değerleme, Fiba Group, Hergüner Bilgen Özeke Hukuk Bürosu, Hill International, Kuzu Grup, Mergen Danışmanlık, Özak GYO, Polimeks İnşaat, Propin Gayrimenkul ve Servotel ise münferit katılan firmalar.

Bu konularda ilginizi çekebilir