İTKİB'in 'Hedef'i, siyah kapağıyla 'acil eylem' istiyor

Hedef Dergisi, "ekonomi yöneticilerini acil eylem planı yapmaya davet etmek amacıyla" siyah kapakla çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birliklerinin (İTKİB) resmi yayın organı olan Hedef Dergisi, "ekonomi yöneticilerini acil eylem planı yapmaya davet etmek amacıyla" siyah kapakla çıktı.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğinden İHKİB yapılan yazılı açıklamada, derginin, 15 Ağustos-15 Eylül 2008 sayısının, "Acil Eylem Planı Ne Zaman?" başlıklı siyah kapak ile çıkarıldığı belirtildi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulunun (EKK) yarın yapacağı toplantı öncesinde tekstil ve hazır giyim sektörünün taleplerinin bir kez daha dile getirildiği dergi, ilk kez siyah kapakla çıkarak ekonomi yöneticilerini acil eyleme davet edildiği kaydedildi.

Dergide, "hükümetin ekonomiden sorumlu bakanlarının tekstil ve hazır giyim sektörüne yönelik stratejik eylem planı hazırlandığı ve önemli teşvikler verileceği yönündeki açıklamaları, sektörün beklentilerini artırıyor. Sektörün bir türlü açıklanmayan ve ne zaman hayata geçirileceği belli olmayan teşvikleri beklemeye gücü kalmadı. Doların da iyice düştüğü bugünlerde sektör acil eylem planı istiyor" şeklide görüşlere yer verildi.

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise konuyla ilgili değerlendirmesinde, Hedef Dergisinin siyah kapağının sektörün kararan geleceğine bir gönderme olduğunu belirterek, "yarın yapılacak EKK'dan net, anlaşılabilir ve çözüm üreten kararların çıkmasını bekliyoruz" dedi.