İTO Meclis Başkanlığına İbrahim Çağlar seçildi

İTO'nun meclis seçimlerinde, meclis başkanlığına İbrahim Çağlar ile eski meclis başkanı Muharrem Keçeli aday oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanlığına İbrahim Çağlar seçildi.

İTO'nun Eminönü'ndeki meclis salonunda yapılan seçimlerde, meclis başkanlığına İbrahim Çağlar ile eski meclis başkanı Muharrem Keçeli aday oldu.

Yapılan seçimlerde 234 oy kullanılırken, Çağlar 145, Keçeli ise 87 oy aldı, 1 oy boş, 1 oy da geçersiz sayıldı.

Meclis başkan vekilliklerine, her iki meclis başkan adayının listelerinde yer alan Hasan Erkesim ile Sami Yılmaz, katip üyeliğine de Öznur Sanbay Değirmenci seçildi.

Çağlar, seçimden sonra yaptığı konuşmada, yeni meclisin katılımcı ve yenilikçi bir meclis olması için ellerinden geleni yapacaklarını, İTO'yu daha ileriye götürmek için çok çalışacaklarını söyledi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ise gazetecilere yaptığı değerlendirmede, İTO meclis üyelerinin takdirlerini kullanarak meclis başkanını seçtiğini, yeni dönemin geçmiş döneme göre daha iyi olacağını belirtti.

Bir gazetecinin, "Seçimde İbrahim beyle yarıştınız, şimdi beraber çalışacaksınız" şeklindeki ifadesi üzerine de Yalçıntaş, şunları kaydetti:

"Biz her zaman beraberiz. Sadece seçim zamanı rekabet olur, seçim bittikten sonra herkes omuz omuza beraber çalışır. Biz yönetim kurulu seçimimizi yaptık, şimdi herkes yönetimde beraber çalışıyor. Şimdi ise meclis başkanlığı seçimimizi yaptık, bitti, yine herkes beraber çalışıyor. Bu bir hizmet yarışıdır, rekabet olarak algılamamak lazım. Rekabet, seçim zamanında kalan rekabettir. Onun haricinde bir rekabet yoktur, muhalefet diye bir şey kesin yoktur."