İTO'da, 'komiteler öne çıksın' çağrısı
İTO'nun ilk toplantısında, komitelerin daha baskın olması istendi. Meclis üyeleri, grupların artık seslerini daha fazla duyurması gerektiğini savunurken alınan kararların, yönetim tarafından da güçlü şekilde desteklenmesi talebinde bulundu.
Volkan ÖZSOY
İstanbul Tİcaret Odası (İTO), seçimlerden sonraki ilk meclis toplantısını geçtiğimiz perşembe günü gerçekleştirdi. Yeni yönetimi ve meclis üyeleriyle
salonu dolduran 81 komitenin temsilcileri, toplantı esnasında kürsüye çıkarak istek ve taleplerini art arda sıraladı. Elbette toplantıda altı çizilen konuların başında, Gezi Parkı olayları geliyordu. Meclis üyelerinin büyük bir bölümü, gösteriler ve olaylar nedeniyle İstanbul ticaretinin hasar görmeye başladığının altını çizerek, İTO yönetiminin çözüm bulmasını talep etti.
Ancak sıcak gündemin dışında konuşmacıların genel talebi, İTO yönetimi ve komitelerin artık sorunlar karşısında daha aktif olarak rol alması yönündeydi.
Kürsüye çıkan meclis üyelerinin önemli bir bölümü, Türkiye'nin en fazla üyesini bünyesinde barındıran ve katma değer yaratan bu oda yönetimi ve komitelerin sesinin daha da gür çıkmasını istedi
75. Grup Meclis Üyesi Sait Kılıç, oda çatısı altında komitelerin sorunlarının daha fazla gündeme taşınmasını talep ederek şunları söyledi: "Artık odamızın en büyük mutfağı komitelerimiz, sorunlarını dile getirmeli ve çözüm önerilerini meclis ve yönetime sunmalı. Yönetimin, 81 komitenin tüm sorunlarını bilmesi mümkün değil."
57 No'lu Grup Meclis Üyesi Levent Taş ise bir itirafta bulunarak, sektör temsilcilerinden, "Seçim bittikten sonar, bizi ne arıyor ne soruyorsunuz" şeklinde şikayetler aldığını söyledi. Bu nedenle, artık daha fazlabir araya gelip, sorunları paylaşarak, çözüm üretmek için çalışacaklarını belirten Taş, temsil ettikleri iş kolunun en büyük sorunları arasında bulunan 'Çek Yasası ve 'vize' sorunuyla ilgili daha çok uğraşacaklarını dile getirdi. Taş, "Komite olarak, söz konusu sorunlar için, taşın altına artık elimizi değil, tüm vücudumuzu koyacağız" ifadelerini kullandı.
4 No'lu Grup'un meclisteki temsilcisi Mehmet Erhan Hoşhanlı da, Levent Taş gibi, "Artık elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyalım" diyerek, komitelerde alınan kararların, yönetim tarafından hızla karara dönüştürülmesi talebinde bulundu.
Hoşhanlı, "Komite kararlarımızın bir an önce çıkmasını beliyoruz.
Aksi takdirde yapmayı düşündüğümüz işlerin anlamı yok" şeklinde konuştu.
Komitelerin ve İTO'nun daha aktif olmasını isteyen isimlerden biri de, 7 No'lu Grup'un Meclis Üyesi Mücahit Yıldız'dı. "Eskiye göre daha duyarlı ve atak olmalıyız" diyen Yıldız, İTO'nun gücüne vurgu yaparak şunları dile getirdi: "Artık eskisine göre daha duyarlı ve atak olmalıyız. Başarısız olma ve kaybetme lüksümüz yok. Bu meclise tenkitler yaparak, öneriler sunmalı ve yeni fikirler geliştirmeliyiz."