Kadın girişimci KOSGEB desteğiyle iş kurdu

KOSGEB’in yeni girişimci desteği programıyla kendisine tanıtım ajansı kuran İzmirli kadın girişimci Hülya Ertan, yine KOSGEB’in 70 bin lira geri ödemeli sabit yatırım desteğini Kredi Garanti Fonu teminatıyla alarak İzmir’de bir ilki gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR (DÜNYA) Kadın girişimciliğini özendirmek ve KOSGEB desteğiyle kurulan işletmeleri kamuoyuna tanıtmak için KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan “Her Cuma Bir İşletme Açıyoruz” projesi kapsamında İzmirli kadın girişimci Hülya Ertan’ın konfeksiyon sektörüne yönelik olarak kurduğu Hera Creative Ajans düzenlenen törenle açıldı. Açılış öncesinde konuşan KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, Türkiye’deki kadın girişimci sayısının 100 bini geçtiğini söyledi.

Kadınların ekonomideki oranının hala Avrupa ve dünyanın gerisinde olduğunu belirten Çanakçı, “Kadınların istihdamdaki yeri Avrupa’da yüzde 58, dünyada yüzde 50 iken Türkiye’de maalesef yüzde 25 civarında. Her 100 kadından 75’i evinde oturuyor. Hükümetin, 2023 hedeflerinden bir tanesi işsizlik oranının yüzde 5’in altına düşürmek. Kadınlarımızın bir şekilde ekonomiye dahil edilmesi gerekir ki 2023 hedeflerini tutturalım. Umarım bu tür kadın girişimcilerimiz birer ikişer işletmeleri açarak hem kendilerini hem de yanlarına alacakları vatandaşlarımızı istihdam içine alırlar” dedi.

2122_l.jpg

Açılan işyerinin hazır giyim sektörü için çok önemli bir yer olduğunu belirten EGSD (Ege Giyim Sanayicileri Derneği) Başkanı Mukadder Özden, “Özel baskı sistemini kullanan bu işletme Türkiye’den beklenmekte olan ürünlerin yapılmasını sağlıyor. Sektörümüzün dinamik kalmasını sağlayan girişimcilerimizin doğru yatırımlarından birisi oldu. Türk yatırımcısı her zaman teknik gelişmelere açık oldu. Burası da onlardan birisi” dedi.

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu da, Kredi Garanti Fonu desteği sayesinde artık esnafın bankalarla birebir muhatap almadan nakit paraya ulaşma şansının doğduğuna dikkat çekti. Hera Creative Ajans Kurucusu Hülya Ertan ise KOSGEB sayesinde hayallerini hayata geçirdiğini belirterek, kadınlara pozitif ayrımcılık yapan tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir