Kadınları meslek sahibi yapan platform

Kadın Ekonomi Platformu, işbaşı eğitimleriyle meslek sahibi yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-DÜNYA

Kadın Ekonomi Platformu (KEP), özel politika gerektiren kadınlara mesleki rehber olmak, onları ve çocuklarını hayata kazandırmak için geliştirdiği eğitim ve istihdam projesine 12 kadın ile başladı. KEP’in yine kadın istihdamına yönelik ‘Aşçı Yamaklığı’ eğitimi projesi Harput Holding bünyesindeki Limon Catering mutfağında start aldı. 

KEP üyesi ve İstihdam Projesi Yöneticisi Pembegül Üner, projenin amacının, sahipsiz ve işsiz kadınlara doğal yetenekleri doğrultusunda bir iş ve meslek olanağı oluşturup, uzun vadeli istihdam ile evlerine ekmek, çocuklarına hayat götürmek olduğuna dikkati çekti. Mutfak sektörünün insanoğlu yaşadıkça var olacak ve teknolojik gelişimden en az etkilenecek sektör olduğuna vurgu yapan Üner, “Bilakis teknolojik gelişim sektörü geliştirecek ve büyütecektir. Bu da iş imkanlarını daha çok genişletecektir. Kadınlarımız doğası gereği zaten mutfağa yatkın olmaları nedeniyle bu mesleğe çok kolay adapte olabilecekler” dedi. Bu eğitimin akabinde bir başka eğitim programı daha açmayı planladıklarına işaret eden Üner, bir sonraki programın 18-29 yaş grubu gençler için olacağını belirtti.

Mutfak okulu açılması hedefleniyor

Proje ortaklarını Harput Holding, İş-Kur, Osmangazi Halk Eğitim ve Nilüfer Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi olarak sıralayan KEP Başkanı Hayal Aydede ise, ileride ihtiyaç gruplarına mutfak okulu açarak sektöre uzmanlar yetiştirip ekonomiye katkı koymak olduğunu vurguladı.