Kalabalık bir heyetle Tataristan'a gideceğiz

Bakan Çağlayan, Tataristan Cumhurbaşkanı Minnikhanov ile görüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Nisan ayında Tataristan'a kalabalık bir heyetle gerçekleştirecekleri ziyarette önemli ekonomik birleşimlerin sözkonusu olabileceğini belirtti.
 
Bakan Çağlayan, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnikhanov ile bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Minnikhanov'un kısa bir süre önce Bursa'ya yaptığı ziyarette, yurt dışı programı sebebiyle bulunamadığını ama Minnikhanov'un Nisan ayında kendisini Tataristan'a davet ettiğini aktaran Çağlayan, "Bursa Otomotiv İhracatçıları Birliğimiz zaten Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi'nde gerekli yatırım çalışmasını yapıyor. Toplam ticaretimiz şimdi 800 milyon dolara yaklaştı, ama biz 1 milyar doları geçelim diyoruz" dedi.
 
Türk firmalarını sürekli Tataristan'da yatırım yapmaya teşvik ettiklerini belirten Çağlayan, "İnşallah Nisan ayında Tataristan'a ziyaretimizi kalabalık bir heyetle gerçekleştireceğiz. Önemli ekonomik birleşimler söz konusu olabilir" diye konuştu.
Tataristan Cumhurbaşkanı Minnikhanov ise, "Dünyanın şu anda bulunduğu zor durumlara ve şartlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak iyi bir ekip halinde çok ciddi çalışmalar yürütüyorsunuz ve sizi bu başarıdan dolayı kutluyorum" değerlendirmesini yaptı.
 
Türkiye ile temaslarının iyice arttığını ifade eden Minnikhanov, Türkiye ile yeni ortak projelerin ortaya çıkabileceğini söyledi. Ziyaretleri sırasında gördüğü ilgiden dolayı Bakan Çağlayan'a teşekkür eden Minnikhanov, "Eylül ayında Türk yatırımcı dostlarımızla Alabuga Özel Ekonomik Bölgesi'nde 2 büyük fabrikayı açacağız. Bu da başka Türk yatırımcılar için iyi bir sinyal olacak. Burada da sizin çabalarınız ve desteğiniz çok önemli. Yaptığımız her şey, ülkelerimiz ve halklarımızın hayrınadır" ifadelerini kullandı.