KARDEMİR'den 7 yılda 1,1 milyar dolarlık yatırım

2010 yılından bugüne kadar 1.1 milyar dolar yatırım yaptıklarını açıklayan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Güleç, yatırım kaynaklı borçları da zamanında ödediklerini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Ercüment Ünal, 7 yılda 1 milyar 100 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirterek, KARDEMİR'in ülke için önemli bir kuruluş olduğunu söyledi. 

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç, Başbakanlık Müşaviri Kudret Bülbül'ü kabul etti.

1995 yılında özelleşen Kardemir’in geride kalan 22 yıl içerisinde 2 milyar doları aşan yatırım ile hem üretim teknolojilerini yenilediğini hem de ürün yelpazesini katma değeri yüksek ürünlerle genişlettiğini kaydeden Güleç, "Bundan 80 yıl önce 150 bin ton kapasite ile kurulan KARDEMİR, özelleştiği 1995 yılında 500 bin ton seviyelerinde üretim yapan, sadece belirli çelik kalitelerini üretebilen, teknolojisi eski bir kuruluştu. Geride kalan 22 yıldır tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte adeta bir maraton koşusu gibi geceli gündüzlü çalışıyoruz. Bugün yılda 2 milyon tonun üzerinde üretim yapan, 72 metre boya kadar ray üreten, Türkiye’de üretilemeyen ağır profilleri üretebilen, yeni kurulan çubuk kangal haddehanesinde makine imalat sanayisine yönelik çok çeşitli çelik kalitelerini üretebilen bir şirket haline geldik." diye konuştu.

"TCDD’nin ihtiyacı olan tüm rayları üretebiliyoruz"

Ray Profil Haddehanesi'nin fikir babasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu anlatan Güleç, "Cumhurbaşkanımız, 2004 yılında Başbakan olarak şirketimizi ziyaret ettiğinde, ülkemizde demiryollarında büyük atılımların gerçekleştirileceğine dikkat çekerek bizden ray üretmemizi istediler. Biz de hemen yatırıma başladık ve tesisin açılışını da yine Sayın Cumhurbaşkanımız Karabük’e teşrif ederek bizzat yaptılar. Bugün TCDD’nin ihtiyacı olan tüm rayları üretebiliyoruz. TCDD artık çok yüksek dövizler ödeyerek yurt dışından tonlarca ray almak zorunda kalmıyor. Şirketimizden yarı fiyatına ve istediği tonajda rayı temin edebiliyor." sözlerine yer verdi.

"1 milyar 100 milyon dolar yatırım"

KARDEMİR Genel Müdürü Ercüment Ünal ise Kardemir'in sadece Karabük için değil, ülke için büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Ünal, "KARDEMİR, Zonguldak TTK tarafından üretilen koklaşabilir kömürün tamamını satın alan, yine Ankara, Kayseri, Elazığ, Sivas, Balıkesir gibi Anadolu’da üretilen yerli cevherlerin hemen hemen tamamını satın alan bir şirkettir. Bu yörelerdeki madencilerimiz de kendi bulundukları iller için çok büyük önem taşımaktadırlar. Bu yönüyle de KARDEMİR sadece Karabük için değil, ülkemizin bu illeri içinde ayrıca öneme sahiptir. Kardemir sadece 2010 yılından bugüne kadar 1 milyar 100 milyon dolar yatırım yaptı. Yatırım kaynaklı borçlarında zamanında ödendi." ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir