Kayserili işadamları Filipinler'e yatırım yapacak

İşadamları, GESİAD tarafından düzenlenen gezi kapsamında gittikleri Filipinler'e gıda, dış ticaret, mobilya, tekstil ve enerji sektörlerinde yatırım yapmak için anlaşma imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KAYSERİ  - Kayserili işadamlarının, Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) tarafından düzenlenen iş gezisi kapsamında gittikleri Filipinler'e, gıda, dış ticaret, mobilya, tekstil ve enerji sektörlerinde yatırım yapmak için anlaşma imzaladıkları bildirildi.
 
GESİAD Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Ezinç, yaptığı açıklamada, gezi kapsamında Filipinler'deki 200 firma ile görüşme imkanı bulan Kayserili işadamlarının çeşitli sektörlerde yatırım yapma kararı aldığını kaydetti.
 
Dernek üyesi işadamlarının Filipinli işadamlarıyla bu ülkeye yapılacak yatırımlar konusunda anlaşma yaptıklarını açıklayan Ezinç, "Gıda, mobilya, dış ticaret, tekstil ve enerji gibi sektörlerde Filipinler'e yatırım yapacağız. Filipinler ülkemize çok uzak olmasına karşın ticaret yapmak komşu ülkelerle ticaret yapmak kadar kolay. Çünkü navlun fiyatları çok düşük. Bizler 10 işadamıyla Filipinler'de öncü bir birlik olarak bulunduk, devamı muhakkak gelecektir" ifadesini kullandı.
 
GESİAD olarak, üyelerinin yurt dışına açılımını gerçekleştirmeyi, firmaların kurumsallaşmasını sağlamayı ve ortaklık kültürünü artırmayı hedeflediklerini kaydeden Ezinç, "Düzenlediğimiz gezide 200'e yakın firma ile iş görüşmesi yapıldı ve ortaklıklar kuruldu. Bu iş gezileri üyelerin yurt dışına açılımı ve ortaklık kültürü adına önemli adımlardır" dedi
Bu konularda ilginizi çekebilir