Kayseri'ye 1 milyarlık besi yatırımı

Kayseri'de 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacak olan 1 milyar liralık besi yatırımının temeli atılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yarın temeli atılacak Beydeğirmeni Besi Bölgesi'nin yatırım tutarının 1 milyar lirayı bulacağını ve 4 bin kişiye iş kapısı olacağını bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, 5,5 milyon metrekare alan üzerinde, 2 bin başa kadar büyükbaş hayvan alacak şekilde parsel planı yapıldığını belirterek şunları kaydetti:

"20 megavatlık biyogaz tesisiyle atıklardan elektrik üretilecek. Şehir içinde kalan ahırların bölgeye gelmesi sağlanarak, koku, hijyen gibi problemler engellenecek. Beydeğirmeni Besi Bölgesi'yle ahırını büyütmek isteyen üreticilerin arsa problemi giderilecektir"

Beydeğirmeni Toplu Besi Bölgesi'nin planlamalarının tamamlandığını ve parsel satışı için ön talep toplanmaya başlandığını belirten Çelik, "Beydeğirmeni Besi Bölgesi projemizin temelini 16 Eylül Cumartesi günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı'mız sayın Ahmet Eşref Fakıbaba ile Çevre ve Şehircilik Bakanı'mız sayın Mehmet Özhaseki’nin de katılacağı törenle atacağız." ifadelerini kullandı.

Çelik, Beydeğirmeni Besi Bölgesi'nde 800 farklı büyüklükte ahır parselinin yanı sıra karantina bölgesi, kesimhaneler, veteriner üniteleri, hayvan pazarı, sosyal merkezler, alışveriş merkezi, okul ve caminin de olacağını bildirdi.