”KDV indirimi mobilya fiyatlarını yüzde 20 ucuzlattı”

MOSDER, mobilya ürünlerindeki KDV indiriminin doğrudan fiyatlara yansıtılması ile tüketici taleplerinin arttığı kaydedildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), mobilyadaki yüzde 10'luk KDV indiriminin mobilya fiyatlarını yüzde 20 ucuzlattığını bildirdi.

MOSDER'den yapılan yazılı açıklamada, KDV oranındaki yüzde 10'luk indirimin estirdiği rüzgarın, kimi mobilya mağazalarında bu oranın da üzerinde yansıma gösterdiği, indirimin doğrudan tüketiciye yansıtıldığı ve her kesimden olumlu tepkiler alındığı belirtildi.

Açıklamada, KDV indiriminin hem mobilya sektörünü hem de ülke ekonomisini olumlu etkilediği ifade edilerek, mobilya ürünlerindeki KDV indiriminin doğrudan fiyatlara yansıtılması ile tüketici taleplerinin arttığı kaydedildi.

Özellikle evlilik ve taşınma sezonu olarak kabul edilen bahar döneminde KDV indirimine gidilmiş olmasının büyük sinerji yarattığı belirtilen açıklamada, ''2009'un Mart ayı itibariyle 1,5 milyar liraya ulaşan stoklarda Nisan ayının ilk 2 haftasında yüzde 25'e varan azalma kaydedildi'' denildi.

Mobilyada yapılan KDV indiriminin ertesinde satışlarda yüzde 25'lik artış olduğu bildirilen açıklamada, hareketliliğin Haziran sonuna kadar yükselerek süreceği belirtildi.

Açıklamada, ''yüzde 10'luk KDV indirimi mobilya fiyatlarını yüzde 20 ucuzlattı. KDV indiriminin yasallaşmasının hemen ardından, Nisan ayının ilk yarısında yapılan satışlar, geçtiğimiz yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında yaklaşık yüzde 20 oranında artış gösteriyor'' ifadesi kullanıldı.