Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin ilki Adana’da yapıldı

Ülke gündeminden düşmeyen kentsel dönüşüm Adana'da gerçekleştirilen 'Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi' ile masaya yatırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Demet ÖZTÜRK  - Derya EĞRİCAN GÜLEÇ

Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin ilki Adana’da gerçekleştirildi. Rönesans Gayrimenkul Yatırım ana sponsorluğunda Emlak GYO’nun katkılarıyla, DÜNYA Gazetesi ve CNBC-e işbirliğinde düzenlenen zirvenin bir sonraki adresi Antalya olacak.

Zirve’nin açılış konuşmalarını DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Rönesans GY Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, Adana Genç İşadamları Derneği Başkanı Sefa Noyaner ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yaptı.

Güldağ açılış konuşmasında kentsel dönüşümün Türkiye’nin olması gereken en önemli gündemlerinden biri olarak yorumlarken Rönesans GY Yönetim Kurulu Başkanı Yanıkömeroğlu, kentsel dönüşümlerde istenen sonuçların alınabilmesi için devlet desteğinin gerekliliğine dikkat çekti.

AGİAD Başkanı Noyaner kentteki dönüşümde yerel müteahhitler ve tedarikçilerden yararlanılarak kent ekonomisine katkı sağlanmasını isterken son konuşmacı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ülkede Cumhuriyet dönemiyle birlikte çarpık kentleşmenin başladığına dikkat çekip, “Biz kentsel dönüşümü Cumhuriyet dönemi şehircilik açısından kaçırdığımız fırsatları yenilemek olarak görebiliriz” ifadelerini kullandı.

2-415.jpg

Zirve 3 ayrı panelde gerçekleşti. ‘Yüksekten Uçanlar’ isimli ve CNBC-e Yayın Yönetmeni Servet Yıldırım’ın moderatörlüğündeki ilk panelde konuşmacı olarak Rönesans GY Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Yıldızlar Yatırım Holding İcra Kurulu Başkanı Hakkı Yıldız, Hafele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun ile İki Dizayn Kurucu Ortağı Murat Kader söz aldı.

Başarı hikayelerinin anlatıldığı, İstanbul’da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarının paylaşıldığı ilk panelin ardından ‘Adana’nın Dönüşümü’ isimli ve Milliyet Gazetesi Yazarı Güngör Uras’ın moderatörlüğündeki ikinci panel gerçekleştirildi. Bu bölümde ise İller Bankası Genel Müdürü Turgut Dedeoğlu, belediyelere kentsel dönüşümle ilgili verilecek maddi ve teknik destekleri anlatırken Adana Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Enver Yılmaz Adana’nın kentsel dönüşüm ihtiyaçlarını dile getirdi.

Panelin bir diğer konuşmacısı Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Vursavuş kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerilerini anlatırken Tabanlıoğlu Mimarlık adına söz alan Murat Tabanlıoğlu ise kentsel dönüşümde önceliğin ihtiyaçlara verilmesi, yörenin ihtiyaçlarına uygun projeler yapılmasının önemine değindi.

Bir Adana firması olan Baysaş İnşaat adına söz alan Şemsettin Aydın ise İstanbul Fikirtepe’de gerçekleştirdikleri kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ut.jpg

Zirvenin son oturumunda ise Adana’da kentsel dönüşüm ve yatırım fırsatları konuşuldu. DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde söz alan belediye başkanları ilçelerindeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Zirve, sponsorlarla katılımcılara plaket verilmesi ve aile fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir