Keskinoğlu: 2008'i yüzde 30 büyümeyle tamamlamayacağız

Keskin Keskinoğlu, 8 bin 800 ton piliç eti, 60 milyon adet yumurta ve 493 bin litre zeytinyağı ihracatı yaptıklarını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, son 3 yılda yüzde 100 büyüdüklerini, 2008 yılını ise yüzde 30 büyüme ile tamamlamayı planladıklarını bildirdi.

Basın toplantısında konuşan Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, yıllık 650 milyon adet yumurta ürettiklerini, ambalajlı yumurta pazarında yüzde 60'lık payla "lider" konumunda olduklarını anlattı.

Piliç eti pazarında ise yüzde 6,5 paya sahip olduklarını anlatan Keskinoğlu, 2008 yılında toplam 74 bin 500 ton piliç eti üreteceklerini kaydetti.

Türkiye'de toplam 15 bin satış noktasında tüketiciyle buluştuklarını söyleyen Keskinoğlu, toplam 29 ülkeye de ihracat yaptıklarını belirtti.

Keskinoğlu, 8 bin 800 ton piliç eti, 60 milyon adet yumurta ve 493 bin litre zeytinyağı ihracatı yaptıklarını belirtti.

"14 milyon dolarlık yatırım yaptık"

İleri işlenmiş piliç eti pazarında liderlik için 14 milyon dolar yatırım yaptıklarına değinen Keskinoğlu, "Tüketicilerin bu tarz ürünlere olan talebi her geçen gün artıyor. Biz de pazara sürekli yeni ürünler sunuyoruz. Keskinoğlu olarak işlenmiş piliç eti ürünü pazarında lider olmayı planlıyoruz" dedi.

Keskinoğlu, 9 milyon dolar yatırımla kurdukları kuluçkahanede, yılda 52 milyon adet civciv üreteceklerini, nitelikli yumurta ürünlerinin artık tek başına bir pazar haline geldiğini belirten Keskinoğlu, pazarın 6 milyon dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

Yatırımda aktif bir firma olduklarına değinen Keskinoğlu, 2007'de 34 milyon, 2008'de de 50 milyon YTL'lik yatırım yaptıklarını söyledi.

Bir gazetecinin "Krizde işçi çıkarttınız mı?" sorusu üzerine Keskinoğlu, çıkarmadıklarını, krizden de etkilenmediklerini ifade etti.

Bir başka gazetecinin "Yeni yılda tüketicinin eğilimi sizce nasıl olur? sorusu üzerine Keskinoğlu, "Piliç eti fiyatı uygun olduğu için tüketiliyor hatta artacağını tahmin ediyorum" karşılığını verdi.

Bir başka soru üzerine Keskinoğlu, balık sezonu ve Kurban Bayramlarında piliç eti satışlarının azaldığını ancak bunun olağan bir durum olduğu için çok fazla etkilenmedikleri ifade etti.

Keskin Keskinoğlu, son üç yılda yüzde 100 büyüme gerçekleştirdiklerini, 2008 yılını ise yüzde 30 büyüme ve 380 milyon YTL ciro ile kapatmayı hedeflediklerini dile getirdi.