”Kıdem Tazminatı kazanılmış bir haktır, iade edilemez”

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Murat İnanç, kıdem tazminatının, iş güvencesinin en önemli unsuru olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Hak-İş'e bağlı Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Murat İnanç, kıdem tazminatı ile ilgili kazanılmış hakların kaybedilmesine neden olabilecek bir geri dönüşün gündeme dahi getirilmesine karşı çıktıklarını belirtti.

İnanç, yaptığı yazılı açıklamada, Üçlü Danışma Kurulu toplantısında gündeme gelen kıdem tazminatının, işten çıkarmayı tetikleyen değil, aksine bunu caydırıcı bir etkiye sahip olduğunu ifade etti.

Kıdem tazminatını, iş güvencesinin en önemli unsuru olarak gösteren İnanç, kıdem tazminatının, yıllarca emeğini ortaya koymuş işçinin yıpranmasının, iş yerine sadakatinin karşılığı bir "ikramiye" olduğunu kaydetti.

Kıdem tazminatının kazanılmış bir hak olduğunu vurgulayan İnanç, "Kıdem tazminatı ile ilgili kazanılmış hakların kaybedilmesine neden olabilecek bir geri dönüşün gündeme dahi getirilmesine Öz İplik-İş Sendikası olarak karşı çıkıyoruz. Sendika olarak işçilerimizin geleceğinin tartışılmasına müsaade etmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz" dedi.

İnanç, kıdem tazminatıyla ilgili tartışılması gereken bir konu varsa bunun, bu hakkın daha da geliştirilmesi olduğunu belirtti.

Kıdem tazminatı konusunda özel sektör iş yerlerinin faaliyetlerinin durması, kapanması ya da başka nedenlerle işçi alacaklarının ödenmemesi nedeniyle sıkıntı yaşandığına dikkati çeken İnanç, işçilerin kıdem tazminatının öncelikli ödemeler listesinde ilk sıraya alınmasını talep etti.