Kırtasiye fuarı 200 milyon liralık hacim oluşturacak

Uluslararası İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı, 25'inci kez sektör profesyonellerini buluşturdu. Fuar ile yurt içi pazarda 200 milyon liralık ticaret hacmi oluşması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tüm Kırtasiyeciler Derneği'nin (TÜKİD) desteğiyle düzenlenen "Uluslararası İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı" 21 Şubat itibariyle 25'inci kez sektör profesyonellerine TÜYAP'ta kapılarını açtı.

Fuara 26 ülkeden 253 firmanın katıldığı bilgisini veren TÜKİD Başkanı Vecdet Şendil, "Sudan'dan Çin'e kadar geniş bir katılım talebi söz konusu. Afrika ve Doğu Avrupa pazarlarıyla ilişkilerimizin belirgin bir gelişim gösterdiği gelen taleplerden anlaşılıyor" dedi.

Fuarın sonunda yurt içi pazarda 200 milyon liralık bir ticaret hacmi doğurmasını beklediklerini anlatan Şendil, "Fuarımız sektör profesyonellerine hitap ettiği için perakende kanalı yıllık siparişlerinin önemli bir bölümüne bu dönemde karar veriyor" diye konuştu.

Sektörün sadece defter, kalem, silgi gibi geleneksel kırtasiye ürünlerinde toplam 500 milyon dolar ihracat hedeflediğini belirten Şendil, "Bakanlığımızın paylaştığı bilgilere göre elektronik ofis malzeme ve ekipmanlarıyla birlikte 3,2 milyar doları bulan bir sektör ihracatı söz konusu. Toplam ithalat ise 3,6 milyar dolar civarında. Geçmiş yıllardaki rakamlarla karşılaştırıldığında dışa bağımlılığın her geçen yıl azaldığı görülüyor" ifadelerini kullandı.