Kızlarınızı girişimciliğe yönlendirin

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Hz. Muhammed'in eşi Hz Hatice'yi örnek göstererek "Kızlarınızı girişimciliğe yönlendirin" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BURSA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye nüfusunun yarısından biraz fazlasının kadın olmasına rağmen girişimciler içinde kadınların oranının yüzde 6 olduğunu belirterek, "Peygamberimizin eşi Hz. Hatice ne iş yapardı? Sadece tüccar değildi, devrinin en büyük lojistikçisiydi. Eğer Peygamberimizi örnek alıyorsanız, kızlarınızı girişimciliğe yönlendirin" dedi.
 
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Karacabey Ticaret Borsası (KTB) tarafından, en çok vergi ödeyen ve borsada işlem yapan kişi ve kurumların ödüllendirildiği "Ekonomiye Can Verenler 2012" ödül törenine katılan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin zengin olması için girişimci sayısının artırılması gerektiğini söyledi.
 
Amaçlarının girişimci sayısını artırmak olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
"Japonya'nın bu alanda 4 misli gerisindeyiz. Onun için girişimci sayısını artırmak istiyoruz. Bugün bir girişimci 10 kişiye istihdam demek. Her yıl 750 bin kişi istihdama katılıyor. Eskisi gibi kamuda iş bulma dönemi de bitti. 10 yıl sonra bu rakam 1 milyona ulaşacak. Zenginleşmenin yolu girişimci sayısını artırmaktır."
 
Türkiye'de 74 milyonun yüzde 50'den biraz fazlasının kadın olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Girişimciler içinde kadınların oranı ise yüzde 6. Burada müthiş bir potansiyel var. 'Kadınlarımızı ve kızlarımızı girişimciliğe yönlendirelim' diye bu kurulları kurduk. 5 bin 500 kadın girişimciyi bir araya topladık, 'rol model' olsunlar diye. Hepimizin model aldığı insan var, Müslüman olarak Peygamberimizin sünnetine uymaya çalışıyoruz. Peki Peygamberimizin eşi Hz. Hatice ne iş yapardı? Sadece tüccar değildi, devrinin en büyük lojistikçisiydi. Eğer Peygamberimizi örnek alıyorsanız, kızlarınızı girişimciliğe yönlendirin" diye konuştu.
 
Nüfusun yarısının 28,5 yaş altı olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, bunların girişimci olarak yetiştirilmesi halinde ülkenin geleceğinin kurtulacağını belirterek, 2023 hedefini yakalamanın yolunun da buradan geçtiğini vurguladı.
Törenin sonunda ekonomiye katkıda bulunan iş adamlarına plaket verildi. Ziyaretin anısına, Hisarcıklıoğlu'na Karacabey'in tarihinden kesitler sunan tablo hediye edildi.
Borsa binasındaki ödül törenine, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve işadamları katıldı.