Koç'un tersanesine kapatma kararı

Tuzla tersaneler bölgesinde bulunan RMK Tersanesi'nin faaliyetleri 1 ay süreyle geçici olarak durduruldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Koç Topluluğu'na ait Tuzla tersaneler bölgesinde bulunan RMK Tersanesi'nin faaliyetleri 1 ay süreyle geçici olarak durduruldu.

Edinilen bilgiye göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü müfettişleri, RMK Tersanesi'nde inceleme yaptı.

İnceleme sonucu hazırlanan raporda, RMK Tersanesi'nde, "kimyasal parlayıcı ve patlayıcı maddelerin açıkta bulunduğu ve parlama ve patlamaya zemin oluşturduğu", "elektrik kablolarının elektrik çarpmasına yol açabileceği", "korkuluk bulunmaması nedeniyle çalışma sırasında işçilerin yüksekten düşme tehlikesinin olduğu", "işçilerin baretsiz çalıştığı", "kızağın altındaki yemekhanenin tavanının çökme ihtimali bulunduğu" belirlendi. Bu eksikliklerin giderilmesi amacıyla tersanenin geçici olarak kapatılması yönünde görüş bildirildi.

Bugün toplanan ve raporu değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü Komisyonu'ndaki üyeler, 3'e karşı 1 oyla, tersanenin 1 ay süreyle geçici olarak faaliyetinin durdurulması yönünde karar aldı. Rapor, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilerek, RMK Tersanesi mühürlendi.

Bu arada, toplantının, RMK Tersanesi adına komisyonda bulunması gereken bir yetkilinin yetişememesi nedeniyle 4 kişiyle yapıldığı öğrenildi.

Öte yandan, tersanenin belirlenen eksiklikleri tamamlayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden yeniden inceleme isteyebileceği, "eksikliklerin giderildiğine dair" rapor alındığı takdirde tersanenin, sürenin bitimi beklenmeden yeniden açılabileceği bildirildi.